De ce trebuie sa consumam alimente care contin crom

De-ce-trebuie-sa-consumam-alimente-care-contin-crom
De ce trebuie sa consumam alimente care contin crom

 

   Putin cunoscut, cromul este un mineral important pentru sanatatea organismului nostru, in special la copiii ce sufera de hiperactivitate.


   


  Acesta se gaseste in alimente precum: drojdia de bere, fructele de mare, strugurii, cerealele nedecorticate sau nucile.

  Nevoia zilnica de crom variaza intre 50 si 200 de micrograme.

  Impreuna cu zincul, cromul este de ajutor persoanelor care sufera de diabet deoarece intervine in transportarea glucozei la celule, pentru a fi transformata in energie. In aceeasi masura, lipsa acestuia poate favoriza aparitia diabetului.





  Deficitul de crom

  Deficitul de crom poate favoriza, asa cum am aratat anterior, aparitia diabetului dar si a aterosclerozei prin procesul de hiperlipidemie.

  In aceeasi masura, lipsa de crom a fost considerata o cauza majora in aparitia cataractei, prin opacizarea cristalinului.

  Lipsa de crom din organism poate fi observata datorita unor simptome evidente ca: oboseala cronica, obezitatea, un nivel crescut al colesterolului, diagnosticarea cu diabet de tip 2, hipoglicemie sau ateroscleroza.

  Studii recente au facut legatura intre deficitul de crom din organism si unele tulburari de comportament precum scaderea capacitatii de concentrare sau hiperactivitatea copiilor si chiar agresivitate.



  Scaderea cantitatii de crom din organism are ca si cauza directa alimentatia dezechilibrata, cu alimente cu un continut important de zahar rafinat, aditivi si conservanti.



  Consumul excesiv de crom

S-a observat ca persoanele expuse, pe termen lung, la vapori de crom pot dezvolta cancer pulmonar, dar dozele zilnice normale, chiar si pe termen lung nu produc efecte adverse toxice grave.