Feniculul-indicatii terapeutice

 
Feniculul-indicatii-terapeutice
Feniculul-indicatii terapeutice

  Feniculul este o planta care nu trebuie sa lipseasca din nici o casa, deoarece este de folos in tratarea diferitelor afectiuni ale sistemului digestiv si nu numai.

Feniculul are indicatii terapeutice apropiate anasonului, cu diferenta ca, in cure interne se foloseste sub atentia medicului deoarece poate fi toxic. In aceeasi idee, nu se administreaza fenicul, in cure interne, la copii cu varste mai mici de 9 ani.
  In caz de colici si crampe abdominale se fierbe o cana de lapte in care se adauga o lingura de fenicul. Se consuma cat mai calda.

  Daca suferiti de meteorism, gaze la stomac, amesteca praf de fenicul in mancare.

  Feniculul este de ajutor si femeilor care sufera de probleme ale ciclului menstrual, acesta regleaza menstra, diminueaza simptomele premenstruale, scade retentia de lichide.

  Femeile care alapteaza se pot folosi de fenicul pentru a stimula lactatia si pentru a diminua colicile copiilor. Acestea trebuie sa consume zilnic, una sau doua cani de ceai.


  Din punct de vedere digestiv, acesta este folosit si pentru a elimina parazitii intestinali, avand proprietati antiparazitare dar si antiseptice si antibacteriene.

  Raceala si rinita poate fi ameliorata, daca se consuma o cana doua pe zi de ceai.

  In cosmetica, se foloseste uleiul esential de fenicul pentru a optimiza tonusul muscular si elasticitatea pielii. Se face masaj a fetei cu ulei de fenicul diluat cu putin ulei de masline.

Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates