Limba geografica, tratament homeopat si naturist


Limba-geografica-tratament-homeopat-si-naturist
Limba geografica, tratament homeopat si naturist
    Limba este un organ care ne arata starea de sanatate a organismului si, in special a sistemului digestiv. 



  In momentul in care apar diferite afectiuni ale acesteia, ne putem da seama ce se intampla cu organismul nostru, cu ce afectiuni ne luptam.

  Limba geografica se prezinta cu crapaturi orizontale, de o parte si de alta a limbii. Dimensiunea si adancimea acestor crapaturi ne arata cat de afectat este sistemul nostru digestiv. Pe parcursul tratamentului, aceste crapaturi se vor estompa, pana la vindecare.

  Limba geografica presupune, pe langa aceste crapaturi si diferite escoriatii a papilelor gustative ce dau senzatie de usturime daca consumam alimente acide. La fel ca si crapaturile, aceste escoriatii pot fi mai puternice sau mai putin evidente, in functie de afectare.

  Daca mergi la doctorii alopati ti se va raspunde ca aceasta afectiune este minora si asimptomatica si ca nu exista vreun tratament pentru a rezolva aceasta afectiune si te poti trezi, asa, de control, cu plan de tratament pe baza de antibiotic. Nimic mai gresit deoarece administrarea de antibiotic nu va face altceva decat sa dezechilibreze si mai tare flora intestinala deja afectata, inrautatind astfel si starea limbii.

  De cele mai multe ori, limba geografica se asociaza si cu alte simptome digestive nesuparatoare si care se trec astfel, usor cu vederea dar, care, in totalitate, ne arata chiar aceasta legatura dintre starea de sanatate a limbii si  starea de sanatate a sistemului digestiv, urinar si excretor, toate fiind strans legate intre ele.



  Ea se asociaza si cu o flora intestinala dezechilibrata care are ca si simptome: diferite intolerante usoare, miros ciudat al scaunului, dureri de burta destul de dese si din diferite motive, malabsorbtii de vitamine si minerale.

  La nivelul sistemului urinar, limba geografica se asociaza cu o permanenta iritatie a zonei intime, indiferent cat de bine se face igiena si indiferent de numarul de spalaturi cu diferite substante dezinfectante si ceaiuri.

  Eu, una, trag concluzia ca este vorba de un dezechilibru si al ph acestor sisteme si pe un fond alergic usor.




  Tratamentul naturist al limbii geografice

  Un prim pas este sa luam suplimente de prafuri probiotice. Aici vin cu precizarea ca nu orice probiotic este eficient in cazul limbii geografice. Se administreaza un prebiotic care sa contina o anumita bacterie, respectiv lactobacillus rhamnosus.

  In acelasi timp se vor reface depozitele de vitamine si minerale care, datorita dezechilibrului florei microbiene, sunt cu mult diminuate datorita malabsorbtiei intestinale. Se administreaza, cu precadere complexul de vitamine B, fier, calciu si magneziu, in cure separate.

  Se consuma ceaiuri de ulmus fulva (ulm), menta si alte ceaiuri care regleaza digestia precum menta sau sunatoarea, verbina sau urzica, galbenelele.



  Tratamentul homeopat al limbii geografice

  Asa cum se stie, tratamentul homeopat presupune tratarea in totalitate a organismului bolnav, nu doar a unor simptome, deci se va merge in paralel cu tratarea tuturor sistemelor afectate: digestiv si urinar.



  Remediile cel mai des administrate in tratarea limbii geografice sunt:

-borax, pentru tratarea propriu zisa a ulceratiilor si crapaturilor de la nivelul limbii. Se administreaza, la copii cate 4 pastilute, de 2 ori pe zi, timp de 2 saptamani sau pana la vindecarea lor iar, la adulti cate 5 pastilute.

-chloralum si clematis erecta pentru tratarea sistemului urinar, administrate identic ca boraxul.

  In paralel, se administreaza pentru flora microbiana probiotice care trebuie sa contina, asa cum am aratat anterior, bacilul rhamnosus.