Surse naturale de estrogen


   Dezechilibrul estrogenului in organism poate duce la modificari vizibile a corpului unei femei. Iata cateva alimente care pot mari nivelul de estrogen in organism fara a trebui sa luati medicamente de sinteza sau anticonceptionale.


  Importanta estrogenului in organism

 Estrogenul este hormonul responsabil de caracteristicile feminine precum talie subtire, sani bine conturati. In lipsa acestuia femeile prezinta caracteristici fizice masculinizate precum vocea ingrosata, aparitia pilozitatii excesive in locuri nedorite precum fata si picioare. Se mai observa subtierea si chiar caderea parului din mijlocul  capului, acnee  modificari  fizice ale sistemului osos precum largirea in umeri si latirea taliei.

  Principala cauza a unui nivel scazut de estrogen este o afectiune din ce in ce mai des intalnita, ovarele polichistice.

  Trebuie subliniat faptul ca doar persoanele care au lipsa de estrogen trebuie sa consume estrogen din surse externe naturale deoarece surplusul de estrogen, dupa unii doctori poate duce la scaderea eliminarii toxinelor din organism.

  Organismul singur poate produce estrogen si cea mai importanta sursa interna de estrogen este tesutul adipos marit. Asadar, grasimea unei persoane supraponderale poate produce estrogen in exces ( se observa chiar si la copii supraponderali cresterea sanilor indiferent daca acestia sunt fete sau baieti).

  Deci, inainte de a consuma alimente cu cantitati marite de estrogen  mergeti si faceti cateva analize de sange , verificati sanatatea ovarelor si a ficatului care are rol de eliminare a surplusului de estrogen din organism si verificati daca aveti greutatea corporala normala.

  Cum marim natural cantitatea de estrogen?


  O sursa importanta de estrogen sunt considerate a fi semintele de susan. Intr-o alta postare anterioara  am prezentat calitatile semintelor de susan dar si modul de preparare a lor pentru o absorbtie cat mai buna.

  Susanul este transformat de catre flora  microbiana in enterolactona, un compus cu efecte estrogenice.  Este de ajutor femeilor aflate la menopauza prin cresterea estrogenului , a calciului si potasiului din oase si prin scaderea cantitatii de DHEAS  ceea ce confera o protectie naturala impotriva cancerului de san ( studii care au demonstrat aceste efecte ale semintelor de susan).

  O alta sursa importanta de estrogen este lemnul dulce. Acesta se gaseste in magazinele naturiste sub forma de sirop sau capsule si sunt de ajutor femeilor care sufera de afectiuni ale ovarelor.

  Alte surse naturale de estrogen sunt fasolea, soia si semintele de in.

 Semintele de in contin de departe o cantitate insemnata de fitoestrogeni.

Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates