Beneficiile orelor de zumba

Beneficiile-orelor-de-zumba
Beneficiile orelor de zumba

    Zumba este una din cele mai populare grupuri de fitness beneficiile sale fiind imediate si de lunga durata...
  Zumba este bazata pe exercitii fizice inspirate din dansurile latine din Columbia.  Pentru a avea efectele dorite acest program trebuie facut de 2 ori pe saptamana pentru 60 de minute.

  Incalzirea contine pasi de baza precum mers, stepper, exercitii ce se accelereaza gradat, pana la 120-135 bmp (batai ale inimii pe minut). Partea a doua a exercitiului contine elemente de tonifiere a musculaturii cu ajutorul unei melodii cu ritmuri de intensitate medie. Acest lucru se face pentru a creste usor temperatura corpului, pentru a creste cantitatea de sange din muschi si pentru a pregati articulatiile pentru efort.

  Partea principala a orei de zumba contine un numar de 8-9 melodii latino, in ritm alert, alese de instructor.

 Revenirea presupune o scadere a intensitatii exercitiilor si cateva exercitii de streching pentru relaxarea muschilor, prevenirea febrei musculare si pentru a creste flexibilitatea corpului.
  Beneficiile orelor de zumba

-aceste exercitii, pe langa partea pur legata de mentinerea sanatatii ofera si o modalitate deosebita de a invata pasii dansurilor latino precum merengue, salsa, samba sau bellydance,

-ajuta la scaderea in greutate prin reducerea stratului adipos,

-creste cantitatea de calorii consumate (1500kcal pe saptamana/ aproape 200kcal la o sedinta de 45 de minute)

-scade considerabil tensiunea arteriala,-reduce cantitatea de trigliceride din sange,

-scade colesterolul rau HDL din sange,

-ajuta la mentinerea sanatatii coloanei vertebrale,

-ajuta la cresterea flexibilitatii articulatiilor,

-creste puterea musculara,

-ajuta la marirea capacitatii pulmonare,

-ajuta la echilibrarea psihica, oferind o stare de bine,

-mentine sanatatea sistemului cardiorespirator,

  Cercetari recente au demonstrat ca zumba este mai eficienta in reducerea tensiunii arteriale si  a trigligeridelor din sange decat in scaderea in greutate, aceasta fiind inclusa intr-un program complet de scadere  a greutatii, alaturi de adoptarea unei diete si a unui stil de viata sanatos.   Zumba este benefica persoanelor obeze, a celor care sufera de diabet sau de Parkinson, fiind o activitate fizica de intensitate moderata. Facuta alaturi de un bun antrenor, aceasta activitate aerobica a demonstrat a fi de un real ajutor persoanelor cu dizabilitati fizice. Dupa mai multe sedinte s-a observat o imbunatatire a vitezei, a flexibilitatii si a rezistentei acestei categorii de persoane.

  Totusi, exista situatii in care pot aparea leziuni in cadrul acestor exercitii, leziuni care apar datorita unei incalziri necorespuzatoare sau a unor ore in plus de zumba pe saptamana. 

  Pentru a preveni aceste accidente este bine sa aveti un antrenor bun si sa nu depasiti 2 sedinte de zumba pe saptamana, cercetarile aratand ca exista o legatura directa intre aceste accidentari si numarul de sedinte saptamanale de zumba.

  
  

Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates