Ceapa-efecte asupra sanatatii noastre

   
      Ceapa, folosita automat la toate mancarurile noastre are cateva proprietati ascunse, care ne ajuta organismul sa lupte cu diferite afectiuni.


    Ceapa contine vitaminele B,C,E, minerale ca siliciu, iod, fosfor, zinc, cupru, magneziu, dar si uleiuri volatile, lipide si o cantitate mica de proteine.


    Indicatii terapeutice ale cepei


-in caz de insomnii se consuma seara sub forma cruda in salate, se foloseste si in caz de astenie sau oboseala, imbatranire prematura,

-regleaza tensiunea arteriala,

-regleaza pofta de mancare,

-are efecte antiparazitare,

-este antiseptic, folosindu-se in caz de furuncule, ajutand in vindecarea lor (se pun cateva foi de ceapa coapta peste zona afectata si se bandajeaza locul, schimbandu-se cand acestea se racesc),

-este folosit in caz de litiaze biliare,

-atenueaza durerile de dinti si reumatismul,

-este afrodisiac si stimulator al unor functii ale organismului,

-in caz de raceala se foloseste atat penru a combate febra (sirop de ceapa), cat si pentru expectorarea mucozitatilor aparute,

-este un diuretic puternic, dizolvand cristalele aparute in urma asimilarii proteinelor si a glucidelor (zaharul). Aceste cristale sunt evacuate prin rinichi si glande sudoripare, iar cele mai cunoscute sunt acidul uric si ureea.

-ajuta in caz de diabet zaharat,

-in caz de probleme la prostata,

-arterioscleroza,
-in caz de conjunctivita, ceapa prin iritarea canalelor lacrimale produce o cantitate mai mare de secretie a acestor glande ceea ce duce la o curatare mai eficienta a ochilor si la o dezinfectare mai riguroasa a lor.

    Intern, ceapa se foloseste sub forma de suc proaspat, sirop (in caz de raceala) sau in salate iar extern in cataplasme (pentru tratarea edemelor si furunculelor) . 



Comentarii