Link-uri utile

Faceți căutări pe acest blog

Arhivă blog

miercuri, 13 martie 2013

Patrunjelul, aliat al sistemului imunitar

     Prin continutul sau bogat in Calciu, vitamina B12 si beta-caroten, patrunjelul este un aliat de nadejde al sistemului imunitar.

   Alte elemente care intra in compozitia patrunjelului si care il transforma intr-un aliment-medicament puternic sunt: cantitate apreciabila de proteine (20%), flavonoide, fier, fosfor, mangan, inositol, sulf.

   Despre el am mai discutat intr-o alta postare, dar importanta lui in alimentatie m-a facut sa revin cu noi amanunte.

   Putini stiu ca banalul patrunjel contine mai multa vitamina C decat multe dintre celebrele citrice, dar si alte elemente care il aduc pe primele locuri, printre alimentele-medicament impotriva infectiilor cailor respiratorii si nu numai. Dintre acestea le amintesc:
-beta-carotenul sau provitamina A care ajuta in bolile de vedere dar si in caz de infectii aparute pe fondul unui sistem imunitar deficitar,
-vitamina B12, ce contine un mineral absolut necesar pentru sanatatea globulelor rosii, Cobaltul, necesar in caz de oboseala si anemii si care ajuta in absorbtia fierului, vitaminei C, acidului folic.
-clorofila care efecte antibacteriene si antiinfectioase puternice, care se regaseste in cantitati asemanatoare celor din algele marine,
-acidul linoleic, care este un compus al uleiului de floarea soarelui si a celui de in. Acesta trebuie adus in alimentatia noastra din surse externe deoarece nu este produs de catre organismul nostru. Ajuta in mentinerea sanatatii celulelor si in eliminarea colesterolului.

   Patrunjelul face parte dintre alimentele care incalzesc corpul nostru, fiind de un real ajutor in echilibrarea si stimularea  functiilor unor organe importante in  mentinerea sanatatii sistemului imunitar precum ficatul si splina.

   Aportul de patrunjel se face simplu, prin includerea lui in diverse salate, atat a frunzelor, cat si a radacinii sale.
   Si, astfel, imi mentin ideea cu care am inceput aceste postari, aceea ca ne putem mentine sanatatea cu alimente pe care le avem deja in casa si care sunt usor de adaugat in dieta noastra.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Cautati pe blog dupa...

acnee (5) afectiuni (40) afectiuni cavitate bucala (20) afectiuni copii (74) afectiuni digestive (45) afectiuni feminine (26) afectiuni ficat (18) afectiuni inima (15) afectiuni ochi (6) afectiuni piele (39) afectiuni plamani (17) afectiuni respiratorii (29) afectiuni sistem circulator (22) afectiuni sistem nervos (44) afectiuni sistem osos (13) afectiuni sistem urinar (7) afectiuni ten (35) afectiuni urechi (7) alergii (8) alge marine (1) alimente sanatoase (70) analize (5) anemie (19) aromaterapie (9) astm (3) balonare (4) bicarbonat de sodiu (6) caderea parului (4) calciu (13) cancer (4) candida (3) ceaiuri (21) celulita (3) coenzima Q10 (3) colesterol (3) colici (4) complex b (12) condimente (1) constipatie (5) copii (20) cosmetica (34) cosmetice Y.Rocher (7) cure de slabire (11) depresie (5) detoxifiere (9) diabet (5) diete (14) digestie (4) febra (10) ficat (2) fier (7) flora intestinala (4) flora microbiana (3) fructe (4) galbenele (6) glicemie (1) hemoroizi (1) hipertensiune (5) hipertiroidie (2) hipotiroidie (3) homeopatie (36) hormoni (25) imunitate (7) infectii urinare (2) ingrijire bebelusi (43) insomnie (5) iod (3) lamaie (1) legume (1) legume medicament (5) memorie (6) miere (1) minerale (50) minerale homeopatie (1) obezitate (2) oboseala (3) par (9) patrunjel (5) plante medicinale (37) ponturi (3) produse apicole (20) produse lactate (7) propolis (4) raceala (14) remedii naturiste (8) reumatism (3) riduri (3) sarcina (16) sistem imunitar (14) sport (1) stres (2) ten (3) tetanie (3) tiroida (1) tratamente naturiste (23) tuse (5) ulei de peste (2) uleiuri esentiale (6) varza (1) viermi intestinali (5) vitamina c (8) vitamine (51)