Tratarea micozelor cu toporasi

 
Tratarea-micozelor-cu-toporasi
Tratarea micozelor cu toporasi

Binecunoscutele flori de primavara, toporasii au proprietati curative fiind folosite in tratarea unor afectiuni des intalnite.


  


  Din radacinile, florile si frunzele de toporasi se extrage uleiul esential ce are efecte puternice in tratarea unor afectiuni precum cele respiratorii, micotice sau reumatice.


  Uleiul esential de toporasi are efecte:

-antiseptice, 

-antiinflamatorii,

-de calmare a durerii,

-antitermice,

-antimicotice,

-de curatare a sangelui, fiind folosite in tratamentul cancerului.

  Datorita efectelor sale antimicotice, violetele trateaza infectarea cu candida albicans si aspergillus niger.

  In tratarea durerilor reumatice, se foloseste atat uleiul esential de toporasi in masarea zonei inflamate, cat si prin administrarea de remediu homeopat produs din toporasi. 


  Remediul homeopat se administreaza cand durerea reumatica intereseaza partea dreapta a corpului, in special deltoidul, cand aceasta este agravata de aer rece, cand se coboara din pat.

  In cazul tratarii durerilor nevralgice de tip  nevralgii (nevralgie de trigemen), remediul homeopat viola odorata se administreaza cand aceste dureri se regasesc la nivelul scalpului si care se intande apoi la frunte, ochi, cu tulburari de vedere, fata. 

  Viola odorata este un remediu ce se administreaza copiilor slabi, nervosi, care au un somn agitat si are sufera de infestare cu viermi intestinali.

  Alaturi de cardamon, toporasii au fost demonstrati stiintific ca avand efecte antibacteriene puternice.

  Frunzele de toporasi contin alcaloizi, tanini, fenoli, flavonoizi ce ofera efecte vasodilatatoare, fiind de folos in tratarea hipertensiunii arteriale.

  Toporasii au cate va proprietati ce indica ca pot fi folositi in curele de slabire deoarece scad sinteza si absorbtia grasimilor si au efecte antioxidante.

  Aceasta planta contine o cantitate importanta de vitamina c.

  Avand efecte antiinflamatorii puternice, viola odorata este comparata cu hidrocortizolul, fiind folosita in tratarea afectiunilor inflamatorii ale plamanilor precum astmul.
   
  Cercetari recente au demonstrat capacitatea acestei plante de a scadea febra.

  Cercetari facute au demonstrat ca anumite substante continute de toporasi au efecte antibacteriene impotriva escherichia coli sau stafilococcus aureus.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates