Colecistita- tratament naturist si homeopat

Colecistita-tratament-naturist-si-homeopat
Colecistita- tratament naturist si homeopat 


Colecistita reprezinta inflamarea veziculei biliare, o afectiune foarte des intalnita, in special la femei cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani.


  Durerea cauzata de colecistita se situeaza pe partea dreapta, imediat sub coaste, cu iradiere spre spate si spre umarul drept.

  Cauzele colectistitei


-consumul de alimente grase, prajite, rantas sau oua. Vaporii care ies in momentul prajirii alimentelor le imbiba, producand in stomac o iritatie permanenta ceea ce va impiedica golirea vezicii biliare.

-o complicatie a unui icter infectios,

-o constipatie cronica,

-o apendicita neoperata la timp,

-infectii microbiene sau infectii parazitare,

-prezenta calculilor biliari

-oboseala,

-emotii puternice, suparari,

-afectiuni endocrine.



  Simptomele colecistitei


-dureri puternice sub coaste , pe partea dreapta, cu iradiere spre spate si umar,

-febra cu frisoane, intre 37,5-38,5 grade celsius,

-varsaturi, balonari,

-gust amar in gura,

-dureri de cap, simte nevoia de a sta in pat.

 Daca nu se trateaza colectistita, in timp se pot forma pietre, calculi biliari care provoaca o afectiune numita litiaza biliara. Aceste pietre sunt formate din colesterol. Anumite alimente, precum oua, creier, ficat sau grasimile in general, contin foarte mult colesterol. Daca acesta nu este evacuat la timp din vezica biliara apar modificari in compozitia lui, transformandu-se in pietre care, in timp se vor mari si vor bloca canalele biliare provocand binecunoscutele crize de bila sau vor stationa pentru mai mult timp in vezica si o vor scoate din functiune, blocandu-i activitatea in totalitate si transformand-o intr-un focar de infectie.


  Regimul de viata al bolnavului de colecistita-tratamentul naturist al colecistitei



-se va avea in vedere un regim de viata ordonata, cu mese regulate, odihna, evitarea surmenajului, mentinerea sanatatii organismului in totalitate si a sistemului nervos in special prin efectuarea de exercitii fizice moderate.

-se trateaza constipatia, luandu-se regulat un laxativ slab, (1 lingura de seminte de in inmuiate 10 minute intr-o jumatate de pahar de apa),


-daca exista o apendicita, aceasta se trateaza si apare si o constipatie  se recomanda ca si laxativ uleiul de parafina, 1 lingura, seara, inainte de culcare,

-se incearca golirea zilnica a veziculei biliare prin consumarea in fiecare dimineata, pe stomacul gol a unei linguri de ulei de masline amestecate cu putina zeama de lamaie dupa care se sta jumatate de ora intins pe partea dreapta. Si zeama de ridiche neagra aduce aceleasi beneficii ca si uleiul de masline. Se rad ridichi negre iar, zeama acestora se strecoara si se prepara ca un ceai, consumandu-se cate 2-3 pahare pe zi.

-se vor consuma cat mai multe lichide ca: lapte, supe, compoturi, ceaiuri, deoarece acestea ajuta la eliminarea bilei din vezica,

-ceaiurile vor fi preparate din musetel, sunatoare, anghinare, menta, galbenele, papadie sau amestecuri hepatice gata preparate,

- se aplica comprese calde pe abdomen cu infuzie de coada calului,

-cataplasma cu o frunza de varza incalzita, cu nervurile usor strivite cat sa iasa sucul din ele,

-pentru a se calma durerea, se vor administra comprimate cu algocalmin, ibuprofen, paracetamol sau lizadon, medicamente antispastice,

-nu se vor lua antibiotice decat la recomandarea medicului.


  Regimul alimentar in caz de colecistita



-se va adopta un regim alimentar de crutare, consumandu-se mai multe ceaiuri si supe, legume bine fierte dupa care, in momentul in care bolnavul se simte mai bine se va reveni la o dieta aproape normala din care se vor exclude carnea grasa, mezelurile, branzeturile grase si fermentate, conservele, condimentele, ouale si prajelile.

-dintre legumele interzise in aceasta perioade mentionam varza, fasolea si mazarea,

-se vor consuma sucuri de morcov, in special, dar si de telina, sfecla rosie, castraveti, lamaie sau grepfruit



  Tratamentul homeopat al colecistitei



-chelidonium majus este remediul principal in tratarea afectiunilor bilei. se administreaza persoanelor cu un apetit scazut, cu o respiratie urat mirositoare, cu gust amar in gura si care prefera alimente acide sau acre. Limba acestor persoane este galbuie, cu marginile rosii si care pastreaza urma dintilor. Ficatul este marit si dureros iar tenul este galbui.

-nux vomica se administreaza persoanelor care sufera de colecistita declansata de consumul de medicamente sau alcool sau cafea. Este remediul pentru o viata dezordonata din toate punctele de vedere, cu abuz de cafea, tutun, alcool, condimente, sedentarism. persoanele care au nevoie de acest remediu sunt persoane ocupate, cu aversiune fata de carne si paine dar cu dorinte de aperitive, care, dupa masa au nevoie de o siesta si care se trezeste noaptea intre orele 3-4 si nu mai poate adormi.




Comentarii