Tratamentul naturist al leucoreei |
Leucoreea este o scurgere vaginala alba care poate anunta o infectie genitala. De cele mai multe ori, daca aceasta nu este iritanta sau cu o coloratie modificata, este ignorata de cele mai multe femei.
Aparitia leucoreei ar trebui sa va aduca la cabinetul medicului ginecolog deoarece, desi poate fi vorba doar de o simpla inflamare a aparatului genital, netratarea acesteia poate duce la afectiuni destul de deranjante.
Leucoreea se prezinta ca o scurgere transparenta, normala sau poate fi alba, insotita sau nu de usturimi si mancarimi locale, laptoasa sau chiar purulenta, caz in care aceasta anunta infectia genitala cu o bacterie sau o ciuperca.
Cauzele aparitiei leucoreei
-tulburari endocrine precum hiperfoliculinemie sau hipofoliculinemie (ovare polichistice, afectiuni hormonale),
-inflamatie vaginala,
-iritatie vaginala prin corp strain sau tumori,
Exista situatii cand leucoreea, daca prezinta modificari de culoare, miros sau textura, sa fie una normala, fiziologica:
-criza genitala a nou-nascutului, care apare datorita secretiei glandelor cervicale care sunt stimulate de hormoni gestationali materni si care dispare in maxim 2, 3 saptamani,
-perioada prepubertara la fetite si care anunta cu un an doi inainte aparitia menstruatiei,
Modificarea de culoare, textura, miros a leucoreei este semnalul unei infectii sau a unui dezechilibru hormonal ce ar trebui sa ne aduca in cabinetul medicului ginecolog pentru diagnosticarea cauzei aparitiei acesteia.
Leucoreea poate anunta:
-o vulvovaginita: infectarea vaginului cu germeni patogeni datorita unui contact sexual infectant, unor leziuni sau a unei igiene deficitare sau gresit facute. Niciodata nu se spala in acelasi timp zona anala cu cea vaginala, existand pericolul trecerii germenilor din zona anala in cea vaginala.
-corpii straini care patrund in vagin pot produce inflamarea vaginului si aparitia leucoreei. De exemplu nisip sau oxiuri care migreaza de la nivelul anusului catre zona vaginala.
-infectie cu pneumococ, stafilococ sau proteus care se observa printr-o leucoree purulenta, iritanta,
-infectie cu streptococ care produce o leucoree sero-sanguinolenta,
-infectia gonococica poate aparea si din cauze de igiena daca in familie sunt membri infectati,
-infectia cu ciuperca candida albicans produce o leucoree alba la inceput care, daca nu este tratata afectiunea isi modifica culoare, mirosul si textura, provocand usturimi deranjante, mancarimi si inflamarea zonei vaginale. Acesta infectie poate aparea datorita unei infectari in timpul unui act sexual infectant, din cauza administrarii de antibiotice sau din cauza prezentei diabetului si a acidifierii ph-ului intravaginal.
-Infectarea cu trichomonas este rara inaintea pubertatii, ea poate fi preluata de la mama in cazul fetitelor mai mici, iar la adult poate fi provocata de un act sexual infectant.
Tratamentul naturist al leucoreei
-igiena locala riguroasa, cu schimbarea lenjeriei intime,
-evitarea eforturilor mari, amersului pebicicleta sau a alergatului,
-se scade consumul de dulciuri si bauturi alcoolice, care mentin un ph acid, propice dezvoltarii ciupercilor si a altor bacterii,
Uz extern:
-se fac spalaturi vaginale cu ceai de coada soricelului, galbenele sau musetel,
-se fac spalaturi vaginale cu bicarbonat de sodiu, care schimba ph-ul acid intr-unul bazic,
-se fac spalaturi cu tinctura de propolis dizolvata in apa calduta,
-se unge zona cu unguent de galbenele,
-in caz de leucoree datorata infectiei cu candida se fac spalaturi cu apa in care s-au dizolvat 2 linguri de sare grunjoasa,
-se fac spalaturi cu ceai de coada calului,
-se fac spalaturi cu ceai de pelin si amidon, de 3 ori pe saptamana
Uz intern:
-se consuma ceai de galbenele si musetel,
-se administreaza pliculete sau capsule de probiotice pentru refacerea florei microbiene, Acidophilus,
-se consuma patrujel, fragi, capsuni, bogate in vitamina C,
-se beau cate 2 cani pe zi de ceai de papadie,