Nevralgia de trigemen-cauze, simptome, tratament

Nevralgia-de-trigemen-cauze-simptome-tratament
Nevralgia de trigemen-cauze, simptome, tratament


    Nevralgia, asa cum arata si denumirea sa, este o durere pe traiectul unuia sau mai multor nervi senzitivi sau motori. 

 


Ea este , de fapt, o iritatie a fibrelor senzitive a nervilor in urma actiunii unor factori externi.  Cum se manifesta nevralgia de trigemen?

  Durerea nevralgica poate fi resimtita de catre bolnav sub diferite intensitati si poate dura de la cateva secunde la cateva ore sau zile. Bolnavul simte aceasta durere sub forma de descarcari electrice puternice, intepaturi, arsuri sau junghiuri pe traiectul nervilor afectati.

  Nevralgia de trigemen se manifesta ca o durere vie, puternica, insuportabila, pe traiectul nervului trigemen, care reprezinta cate o jumatate de fata: tampla, obraz, mandibula, iradiind spre ureche pentru o perioada de scurta durata- de la cateva secunde pana la un minut, sub forma unor pulsatii dureroase.

  Aceasta se repeta pe parcursul unei zile intregi sau poate dura si mai mult, saptamani sau luni pe toata perioada zilei si noptii.  Nevralgia de trigemen poate fi declansata de masticatie, curent de aer rece sau chiar de vorbire sau atingere. Ea poate fi insotita de inrosirea fetei, spasme ale musculaturii zonei afectate sau lacrimare.

  Aceasta poate fi o nevralgie esentiala care este provocata de iritatia nervului trigemen prin infectii, tumori sau alte afectari ale carotidei la nivelul ganglionului Gasser sau o nevralgie secundara care se diferentiaza de cea primara prin intensitatea durerii resimtita de bolnav si o durata mai lunga.

  Nevralgia secundara poate fi provocata de:

-afectiuni inflamatorii (osteite ale stancii temporalului),

-scleroza multipla,

-amenii,

-diabet,

-intoxicatii si boli metabolice,

-malformatii ale sinusului cavernos,

-reumatism,

-raceli sau gripa.

  Nevralgia de trigemen esentiala evolueaza intotdeauna spre o agravare a durerii resimtite de catre pacient, chiar daca pot exista perioade lungi de timp fara nici o criza, in timp ce nevralgia de trigemen secundara se mentine pe perioada afectiunii care i-a dat nastere.


  Factori care pot declansa nevralgia de trigemen-trecerea brusca de la o temperatura calda la una rece si invers,


-prevenirea si tratarea afectiunilor dentare sau ale urechii,

-evitarea consumului de alimente, bauturi foarte reci sau foarte fierbinti.  Cum tratam nevralgia de trigemen?Produse farmaceutice alopate

-aspirina,

-algocalmin,

-codenal,

-paracetamol sinus.

  La acestea se poate adauga si vitaminele din complexul de B-uri si procedee fizioterapeutice precum galvanizarea, ionizarea sau, daca toate acestea nu dau rezultate se poate ajunge si la tratament chirurgical de blocare a caii de transmitere a durerii.  Produse naturale care ajuta in caz de nevralgie de trigemen


-pt uz extern, comprese calde cu ceai de pelin sau muguri de brad sau soc,

-cataplasme calde cu frunza de varza ( se zdrobesc nervurile unei frunze de varza si se tine pe obrazul afectat),

-comprese cu apa calda,-tinerea in gura de apa calda,

-masaj cu ulei de ienupar, musetel, menta, tataneasa sau unguente,

-presarea coltului extern al ochiului si a unui punct aflat in laterala nasului spre mandibula superioara, la baza dintilor.

  Intern se consuma ceai de salcie, care contine acid salicilic, trei frati patati, sunatoare, coada soricelului sau menta.


Tratament homeopat in caz de nevralgie de trigemen


-aconitum napellus, dupa expunerea la aer rece sau frig uscat, cu senzatii de furnicaturi, anxietate, agitatie, cate 3 granule din jumatate in jumatate de ora pana la disparitia durerii. Actioneaza, cu rezultate foarte bune, pe persoane brunete, puternice si pletorice

-spigelia anthelmia se utilizeaza in cazul in care nevralgia este situata pe obrazul  stang, cu agravare la atingere, zgomot, frig umed, dupa ingestia de alimente si care se amelioreaza la caldura. ochiul afectat lacrimeaza.  Acest remediu se foloseste cu precadere la persoanele hipertiroidiene, anemice, palide, slabite, cu cearcane, cu teama de obiecte ascutite, sensibili la atingere, la schimbarea vremii, care doreste bauturi alcoolice dar are aversiune la cafea.

-arnica montana se foloseste cand nevralgia apare dupa un efort brusc, dupa un traumatism, atunci cand bolnavul nu isi gaseste locul in pat.

-rhododendron se foloseste in caz de nevralgia de trigemen declansata de schimbari atmosferice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates