Link-uri utile

Faceți căutări pe acest blog

Arhivă blog

miercuri, 15 mai 2013

Cele mai importante surse de vitamina C, sfaturi

   Cantitatea de vitamina C din legume si fructe depinde foarte mult de anumiti factori de care trebuie sa tinem seama atunci cand le cumparam. Majoritatea surselor de vitamina C sunt cunoscute dar consumarea acestora nu va aduc, de fiecare data, cantitatea maxima de vitamina C din ele. 



Principalele surse de vitamina C 


-portocalele, care contin aproximativ 45 mg la o suta de grame de fruct,



-lamaile si macesele, care contin aproape 500 de mg la suta de grame de fruct,



-kiwi,



-coacazele negre, care contin 260 de grame la suta de grame de fruct,



-capsuni, banane, caise, cirese, dude, mere, mure, pepeni, piersici, prune,



-visinele acopera 20 % din necesarul zilnic de vitamina C,



-agrisele, mandarinele, zmeura, afinele acopera intre 40 si 60 % din doza zilnica necesara,



-capsunile si fragii acopera intre 60 si 80% din cantitatea normala de vitamina C necesara unei persoane zilnic,



-patrunjelul contine o cantitate dubla de vitamina C fata de lamaie, varza, rosiile, ardeii grasi rosii, ceapa, morcovul,



-se regaseste si in miere intr-o proportie de 50 de gr la un kilogram de miere,



-polenul contine intre 7-12 gr la 100 de grame de polen,



-dupa unii autori laptisorul de matca nu contine vitamina C, in timp de alti autori il prezinta ca avand o cantitate destul de importanta din aceasta vitamina,



-algele marine contin, pe langa vitamina C si alte vitamine si minerale precum:calciu, fier, magneziu, vitaminele din complexul de B-uri, vitamina A, iod,




  Cum sa profitam la maxim de vitamina C din fructe si legume


-daca legumele sau fructele sunt vestede, vitamina C este intr-o cantitate foarte redusa spre 0,



-vitamina C se oxideaza in contactul cu aerul, astfel, legumele si fructele proaspat taiate sau facute suc trebuiesc consumate imediat,



-aciditatea din salate, respectiv otetul, taie din puterea vitaminei,



-cartofii, pentru a-si pastra cantitatea de vitamina C, trebuiesc fierti in coaja,



-produsele lactate au un continut mediu de vitamina C,



-in organism se gasesc depozite de vitamina C in ficat, in glandele suprarenale si in hipofiza,



-o activitate marita a tiroidei (mai ales primavara) duce la o cerere suplimentara de vitamina C,



-merele culese din partea insorita a copacului contin o cantitate mai mare, aproape dubla, de vitamina C decat merele culese din partea mai putin insorita a copacului,



-cantitatea de vitamina C scade proportional cu momentul recoltarii. Cu cat stau mai mult dupa recoltare cu atat scade mai mult cantitatea de vitamina c,



-fructele mai acide, congelate precum fructele de padure, pastreaza intacta cantitatea de vitamina C un timp mai indelungat,



-vitamina C NU previne infectarea cu virusul gripei,



-din momentul ingerarii, aceasta vitamina se elimina in aproape 3 ore,



-fumatul a 20 de tigari pe zi scade cantitatea de vitamina C din organism cu 25%,



-nu se consuma vitamina C inainte de anumite analize medicale (creatina, glucoza din sange si urina,



-poate ataca smaltul dintilor daca se consuma o cantitate prea mare de guma de mestecat ce contine vitamina C.














Postări populare

Cautati pe blog dupa...

acnee (5) afectiuni (40) afectiuni cavitate bucala (20) afectiuni copii (74) afectiuni digestive (45) afectiuni feminine (26) afectiuni ficat (18) afectiuni inima (15) afectiuni ochi (6) afectiuni piele (39) afectiuni plamani (17) afectiuni respiratorii (29) afectiuni sistem circulator (22) afectiuni sistem nervos (44) afectiuni sistem osos (13) afectiuni sistem urinar (7) afectiuni ten (35) afectiuni urechi (7) alergii (8) alge marine (1) alimente sanatoase (70) analize (5) anemie (19) aromaterapie (9) astm (3) balonare (4) bicarbonat de sodiu (6) caderea parului (4) calciu (13) cancer (4) candida (3) ceaiuri (21) celulita (3) coenzima Q10 (3) colesterol (3) colici (4) complex b (12) condimente (1) constipatie (5) copii (20) cosmetica (34) cosmetice Y.Rocher (7) cure de slabire (11) depresie (5) detoxifiere (9) diabet (5) diete (14) digestie (4) febra (10) ficat (2) fier (7) flora intestinala (4) flora microbiana (3) fructe (4) galbenele (6) glicemie (1) hemoroizi (1) hipertensiune (5) hipertiroidie (2) hipotiroidie (3) homeopatie (36) hormoni (25) imunitate (7) infectii urinare (2) ingrijire bebelusi (43) insomnie (5) iod (3) lamaie (1) legume (1) legume medicament (5) memorie (6) miere (1) minerale (50) minerale homeopatie (1) obezitate (2) oboseala (3) par (9) patrunjel (5) plante medicinale (37) ponturi (3) produse apicole (20) produse lactate (7) propolis (4) raceala (14) remedii naturiste (8) reumatism (3) riduri (3) sarcina (16) sistem imunitar (14) sport (1) stres (2) ten (3) tetanie (3) tiroida (1) tratamente naturiste (23) tuse (5) ulei de peste (2) uleiuri esentiale (6) varza (1) viermi intestinali (5) vitamina c (8) vitamine (51)