Taratele de grau-indicatii terapeutice

Taratele-de-grau-indicatii-terapeutice
Taratele de grau-indicatii terapeutice

    

    Taratele de grau pot fi de ajutor in curele de slabire.  Acestea pot ajuta in mentinerea sanatatii sistemului digestiv, ajutand la eliminarea reziduurilor alimentare.


  Taratele de grau sunt, de fapt invelisul bobului de grau. Ele ajuta la normalizarea tranzitului intestinal datorita celulozei pe care o contin. Mecanismul prin care taratele de grau ajuta la eliminarea reziduurilor alimentare este unul pe cat de simplu, pe atat de sanatos si neinvaziv: cand taratele ajung in intestin, acestea, prin celuloza pe care o contin, stimuleaza inervatia peretilor intestinului si se umfla impingand aceste reziduuri.
  Asadar, taratele de grau sunt de ajutor in perisaltismul intestinal, atunci cand lipsesc din alimentatia noastra alimentele de balast. Altfel spus, acestea ajuta la tratarea constipatiei, atunci cand alimentatia noastra nu contine suficiente alimente de balast, care sa ajute la normalizarea tranzitului intestinal.

Cum se consuma taratele de grau?


  Se consuma intre 1 si 4 lingurite de tarate de grau pe zi, in functie de gravitatea constipatiei. Se pot adauga in iaurt, in supa sau cu legume fierte.

Contraindicatiile taratelor de grau


  Taratele de grau sunt contraindicate persoanelor care sufera de ulcere sau inflamatii ale sistemului digestiv. Acestea sunt mai bine tolerate daca se inmoaie, in prealabil, pentru 2, 3 ore in apa.


  Indicatii utile -spalati-le bine inainte de a le consuma,

-pastrati-le in recipiente etanse si puneti in interiorul lor o frunza de dafin pentru apreveni aparitia daunatorilor.

Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates