Vergeturile, cum le atenuam

     

 Vergeturile sunt, de departe, una din problemele estetice care nu au tratament care sa le faca sa dispara de tot dar care pot fi totusi atenuate sau, si mai bine, prevenite. 

      Principala cauza a aparitiei lor sunt cresterile in greutate bruste  dar un rol important il joaca si factorul ereditar.


      Aceste vergeturi apar, la inceput, ca fiind rosii si devin albe in timp.
      Atentie la nuanta de rosu pe care aceste vergeturi le au deoarece daca  ele sunt purpurii atunci pot fi si un simptom al unei maladii destul de grave, maladia Cushing (functionarea in exces a glandelor suprarenale).      O alta cauza care trebuie  privita cu atentie este piroluria. Piroluria apare in momentul in care organismul produce cateva substante care neutralizeaza vitamina B6 si Zincul. Lipsa acestora poate provoca aparitia vergeturilor.

      Lipsa din organism a acestor 2 substante, indiferent daca ele lipsesc din cauza afectiunii mentionate anterior, sau din cauza unei malabsorbtii intestinale sau a unei diete dezechilibrate care nu aduc aportul suficient din aceste substante, au urmatoarele simptome:


-aparitia vergeturilor, bineinteles,-probleme legate de memorie, pete albe pe unchii sau noite cum sunt denumite popular,-ten palid, straveziu, ca de fildes,-dureri ale articulatiilor,-constipatie, -greata.       Vergeturile pot deveni mai putin vizibile prin utilizarea de creme si unguente pe baza de avocado, ulei de masline caldut, aloe vera, alge marine, unt de cacao cu care se fac masaje energice pe zonele interesate.


      In acelasi timp se pot preveni printr-o alimentatie sanatoasa care sa mentina o greutate corporala relativ constanta, fara fluctuatii prea mari sau printr-un aport suplimentar de vitamina B6 si Zinc. Alte vitamine care pot ajuta sunt: vitamina C care creste productia de colagen, vitamina E, beta-carotenul din vitamina A, Iod, Seleniu, Siliciu.


      Un moment propice aparitiei acestora este si sarcina care suprasolicita pielea prin intinderea ei. Pentru a preveni aparitia vergeturilor, din momentul in care burtica incepe sa creasca, aceasta se va unge cu creme ( creme cu substante hranitoare sau creme antivergeturi) care sa emolieze pielea si sa o faca mai elastica.       


Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates