Importanta siliciului pentru sanatatea organismului


Importanta-siliciului-pentru-sanatatea-organismului
Importanta siliciului pentru santatatea organismului

  Siliciul este un mineral mai putin cunoscut si folosit dar, este un mineral la fel de important precum binecunoscutele calciu si fier sau magneziu.

 Nivelul de siliciu din organism scade incepand cu varsta de 10 ani iar, dupa 40 de ani scade intr-un ritm si mai alert.

  Proprietatile siliciului


-este o substanta recalcifianta foarte eficace, favorizand absorbtia calciului si ajuta la refacerea tesutului osos. In cazul osteoporozei, in timp ce calciul din oase scade cu pana la 10%, cantitatea de siliciu scade cu pana la 50%. Este , de asemenea  de ajutor si in cazul tratarii rahitismului la copii.

-indeplineste functii importante in constituirea tesutului conjunctiv si a cartilajelor. Astfel, este de ajutor in sustinerea sanatatii parului, a unghiilor si a articulatiilor, colagenoze, afectiuni ale tesutului conjunctiv precum acnee, furuncule. 

  Pentru a intelege cat de important este siliciul pentru sanatatea firului de par, acesta contine 90 de micrograme de siliciu la 1 gram de fir de par.  Avand un efect puternic de stimulare a productiei de colagen este un mineral vital pentru par si un ten sanatos, stralucitor si lipsit de riduri.

-el poate fi transformat de catre organism in calciu;

-este eficace in tratarea ateromului;

-ajuta in lupta cu stresul oxidativ, luptand impotriva radicalilor liberi;-tonifica vasele de sange, luptand impotriva ateriosclerozei;

-incetineste efectele imbatranirii;

-este folosit in homeopatie si pentru a trata infectii urinare, afectiuni ale cailor aspiratorii, bronsite, faringite, otite sau amigdalite.

  Un indiciu care ne arata daca avem deficit de siliciu in organism este viteza de crestere a unghiilor. Daca observati, deci, ca unghiile va cresc mai greu decat deobicei, inseamna ca aveti o cantitate insuficienta de siliciu in organism.

  Cea mai importanta sursa naturala de siliciu este planta coada calului. in cantitati mai mici, siliciul se regaseste in pectina din mar si in fibrele vegetale.Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates