Ce secrete ascund buzele crapate

           
Principala cauza a craparii buzelor este expunerea acestora la intemperii precum vant, frig sau soare prea puternic. Dar daca aceasta afectiune ascunde si alte avertismente ale organismului.....

    O alta cauza a craparii buzelor este si o deshidratare severa a organismului. In momentul in care organismul anunta prin senzatia de sete si prin buzele uscate ca ii este sete trebuie sa stim ca, in acel moment, gradul de deshidratare este foarte mare. Normal ar trebui sa bem lichide inainte sa apara aceste avertismente, din ora in ora.    Deshidratarea afecteaza chiar si eficienta functionarii organismului pe fiecare sistem. Nu degeaba se spune ca este mai grava lipsa apei decat lipsa hranei. 
    
    Esti iritat sau obosit sau nu te poti concentra, cauza poate fi deshidratarea.

    La sugari este chiar vital mentinerea unei hidratari optime.    Si daca totusi mai este o cauza a craparii buzelor......

  Daca aveti buzele crapate tare, verificati culoarea gingiilor si a mucoasei ochilor. Daca acestea sunt deschise la culoare iar buzele sunt crapate atunci este posibil sa aveti o lipsa importanta de vitamine si minerale, in special cele din complexul B, Zinc, Seleniu, vitamina A si E.   Asadar buzele crapate pot fi un simptom al lipsei de vitamine si minerale din organism.
    
  Alegeti un complex de vitamine si, in paralel, tratati buzele crapate cu ulei de masline sau in, miere cu care se maseaza buzele de mai multe ori pe zi. Daca aceste crapaturi s-au inflamat se vor masa cu unguent de galbenele.

   Se mai poate folosi si uleiuri sau unguente pe baza de aloe vera, care, printr-o substanta pe care o contine, glocomananul, are proprietatea de a accelera vindecarea ranilor si ajuta la regenerarea tesuturilor, stimuland productia de colagen.

   Alte unguente benefice buzelor crapate sunt: unguent pe baza de struguri, unt de cacao, dar si glicerina. Se sterg buzele cu iaurt mai gras sau chiar smantana.

Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates