Sucuri proaspete antianemie

     
 Lipsa de timp ne determina sa alegem varianta cea mai usoara si mai rapida de adaugare in alimentatia noastra a vitaminelor si mineralelor atat de necesare sanatatii organismului nostru-suplimentele de multivitamine si minerale, care nu sunt intotdeauna benefice.


   De multe ori aceste suplimente sunt elemente sintetizate in laboratoare, neaducand nici un beneficiu corpului nostru mai mult obosindu-ne ficatul pus sa elimine toxinele in plus.

   Nu de putine ori auzim de suplimente pe baza de calciu care in loc sa se asimileze si sa ne ajute, se depune in alte locuri, creeand tot felul de probleme.

   Cea mai sanatoasa metoda de introducere in alimentatia noastra a vitaminelor si mineralelor de care avem atata nevoie este cresterea cantitatii de legume si fructe. Acest lucru este mult mai sanatos decat administrarea de suplimente dar are un inconvenient... acela ca necesita destul timp pentru preparare si o cantitate destul de mare de legume si fructe pentru a putea satisface necesarul de vitamine si minerale a organismului.

   Asa au aparut sucurile din legume si fructe care, pe langa ca se prepara foarte repede, ele mentin proprietatile acestora care se pot pierde prin prepararea lor termica si acopera necesarul de vitamine si minerale de care corpul are atata nevoie.

   Un alt atu in plus este posibilitatea  multipla de combinare a fructelor si legumelor astfel incat sa obtinem maximum de nutrienti dintr-o cantitate cat mai mica de suc. 

   Anumite combinatii de legume si fructe se ajuta reciproc prin aportul de anumite vitamine si minerale care se completeaza si isi maresc beneficiile.

   Iata cateva exemple de cockteiluri care ajuta in caz de anemie, placute si de copii:

-sfecla rosie, morcov, spanac, cateva picaturi de lamaie sau cateva frunze de patrunjel, sare dupa gust,

-alge, rosii, sare, piper, cateva picaturi de lamaie,

-coacaze negre (sirop sau congelate, daca nu le gasiti prospete), smochine, cateva migdale, miere,

-kiwi, banane, nuci sau migdale, miere, lapte sau zeama de portocale,

-galbenus de ou crud, lapte, miere, polen, migdale,

-suc de portocale, cirese, miere,

-rosii, sare, piper, cateva frunze de patrunjel.

    Toate aceste ingrediente, in combinatiile prezentate, se baga la blender si se servesc proaspete. Se adauga apa sau un suc de baza in functie de cat de gros sau de subtire le doriti, iar cantitatile de legume si fructe la fel, in functie de preferinta voastra. 

    

   


Comentarii