3 fructe care va taie pofta de mancare

     

Cauzele apetitului crescut sunt multiple, dar majoritatea au la baza un dezechilibru, fie el al sistemului nervos, fie al celui endocrin. In acelasi timp, modul de viata alert influenteaza modul de alimentatie si natura acesteia.
    In primul rand, cel mai important factor care are ca efect cresterea apetitului este cel psihologic si mai apoi psihiatric. Este cunoscuta refularea unor persoane in mancare. Un anumit aliment le da acea senzatie de care au nevoie si pe care nu o pot gasi in alta parte, senzatia de fericire. Astfel, acel aliment devine ca un drog.   
   In acelasi timp, cresterea poftei de mancare poate aparea si pe fondul unei tulburari ai centrilor nervosi care regleaza senzatia de foame.


   Un stomac mare va inghiti mult mai multa mancare decat unul mic. 

   Mancatul incet si cate putin iti da senzatia de satietate mai repede decat mancatul rapid.   O alta cauza este si numarul de papile gustative de pe limba unei persoane. O persoana care are un numar mare de papile gustative se va satura mai repede, senzatiile gustative fiind mai puternice, in timp ce o persoana care are un numar scazut de papile gustative se va satura mai greu.   Am ales pentru aceasta postare 3 fructe care, consumandu-le, va pot taia pofta de mancare.   Le-am ales in functie de actiunea lor dar si pentru ca sunt niste fructe foarte accesibile.


  3 fructe care va taie pofta de mancare

  Ciresele sunt tocmai pe cale sa apara. Consumul acestora va va amagi senzatia de foame. Sunt sarace in zahar, deci nu ingrasa si contin vitamine si minerale ca: vitamina A, vitaminele B, vitamina C, Calciu, Magneziu, Potasiu.  Datorita cantitatii crescute de potasiu, ciresele sunt indicate in curele de slabire dar si in afectiunile rinichilor, avand un puternic efect diuretic, combatand edemele.  Datorita alcalinitatii crescute, ciresele sunt folositoare in cazul in care senzatia de foame provine de la un surplus de acid gastric (gastrita) sau reflux esofagian.  Se pot consuma ca atare sau sub forma de suc proaspat.  Merele mancate inainte de masa scad senzatia de foame. Acestea contin: Cupru, Fier, Iod, Mangan, Zinc, vitamina A, Vitaminele B, vitamina C si pectine.   Lamaia, desi este acra, este alcalina si diminueaza senzatia de foame. Ea contine Cupru, Fier, Iod, Mangan, Zinc, vitamina C. Se consuma limonada sau se pun 5-10 picaturi in apa si se consuma inainte de pranz si cina. 

  


Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates