Cum tratam acasa durerile de urechi

 

  Durerea localizata la nivelul urechii poate fi tratata in casa, cu remedii simple si la indemana oricui.


 Sezonul rece aduce cu el pe langa celebrele raceli si gripa si temutele dureri de urechi. Fie ca e vorba de o raceala care afecteaza si urechea sau ca "te-a tras curentul "sau ca ai facut otita, afectarea urechii este destul de dureroasa.

  In general, tratarea afectiunilor urechii necesita tratament medicamentos prescris de catre un doctor . Daca este vorba de o simpla raceala care afecteaza si urechea sau daca "te-a tras curentul"  iar durerea este simptomul principal putem apela la secretele bunicilor noastre care, oricat ar parea de ciudate, pot da rezultate uimitoare.

    Tinctura de propolis

  Este un tratament simplu si foarte eficient in tratarea infectiilor si durerii urechilor. Se picura in ureche, de 3 ori pe zi cate 10 picaturi diluate cu cateva lingurite de apa fiarta. Tincura de propolis are efect antibacterian tratand infectia de la nivelul urechii si, in acelasi timp este un tratament eficient impotriva durerii prin efectul sau anestezic.


    Uleiul esential de musetel

 Se aplica cate 3 picaturi de ulei esential de musetel diluat cu alte 3 picaturi de ulei incalzit, de 3 ori pe zi. Are efect antibacterian si antinevralgic, eliminand durerea imediat.


    Uleiul esential de cimbru

  In dilutie cu ulei de floarea soarelui sau masline, se aplica cate 3 picaturi de cate 3 ori pe zi, pana dispare durerea.


      Varza


  Se aplica pe ureche comprese calde cu zeama de varza acra. Se pot aplica frunze crude, strivite cat sa iasa zeama la suprafata.    Ulei esential de migdale

  Se picura cateva picaturi de amestec de ulei esential de migdale si ulei de masline sau de floarea soarelui.

  Se aplica, cu efect imediat comprese umede calde sau se pune pe urechea dureroasa un saculet cu sare incalzita sau nisip.


    Ulei de masline sau de floarea soarelui

  Daca nu aveti uleiurile esentiale prezentate mai sus, se poate folosi si cateva picaturi din aceste uleiuri, cu efect garantat.

    Ulei esential de galbenele

  Galbenelele au efecte antibacteriene si antiinflamatoare ceea ce ajuta la eliminarea infectiei de la nivelul urechii. Se pun, la fel cateva picaturi de ulei esential de galbenele, amestecat cu ulei de masline sau floarea soarelui.

  Toate aceste uleiuri esentiale pot fi inlocuite si cu tincturile plantelor amintite diluandu-se cu cateva picaturi de apa calda.

    Toate uleiurile trebuie sa fie caldute.

  Pe termen mediu, trebuie sa se elimine toate infectiile de la nivelul nasului si a gatului, acestea avand o influenta mare asupra sanatatii urechii..

Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates