Semintele de Teff-beneficii

   Aproape necunoscute de noi, semintele de Teff  sunt un superaliment fiind de ajutor persoanelor care vor sa slabeasca si nu numai.


  Semintele de Teff contin cantitati mari de calciu, magneziu si fier.
  Prin cantitatea mare de potasiu pe care o contine, semintele de Teff ajuta la mentinerea balantei sodiu-potasiu, prevenind afectiunile inimii.

Informatii nutritionale


  • Grasimi 7%
  • Colesterol 0%
  • Sodiu 1%
  • Carbohidrati 47%
  • Fibre 62%
  • Proteine 50%

Vitamine continute de semintele Teff




  • Vitamina K 5%
  • Vitamina B1 50%
  • Vitamina B2 30%
  • Vitamina B3 30%
  • Vitamina B6 45%
  • Acid pantoteic 20%


Minerale continute de semintele de Teff



  • Calciu 35%
  • Fier 80%
  • Magneziu 90%
  • Fosfor 80% 
  • Potasiu 25%
  • Sodiu 1%
  • Zinc 50%
  • Cupru 80%



Beneficiile semintelor de Teff


  • este de ajutor persoanelor alergice la gluten; din aceste seminte se face paine, fiind de ajutor persoanelor care sufera de boala celiaca,
  • ajuta copii sa creasca armonios prin aportul de aminoacizi, calciu si fier,
  • prin continutul urias de calciu, semintele de Teff ajuta la sanatatea oaselor, contribuind la mentinerea densitatii osoase optime, fiind de ajutor in osteoporoza,
  • ajuta la mentinerea sanatatii sistemului imunitar prin cantitatea importanta de vitamina C,
  • trateaza anemia prin continutul de fier,
  • ajuta la incetinirea eliberarii de insulina in organism, de ajutor persoanelor afectate de diabet,
  • are efecte antiinflamatorii, ajutand in caz de menstruatii abundente si dureroase,
  • previne diverticulita, inflamarea intestinelor,
  • contine o cantitate mare de cupru cu un important rol in producerea de energie, in functionarea optima a sistemului nervos, in anemii

  Semintele de Teff se  consuma sub forma de paine , crude sau fierte sub forma de terci la care se pot adauga fructe confiate sau uscate.

Comentarii