Beneficiile aduse de consumul de mămăliga
Porumbul, un aliment des folosit in dieta noastra, are cateva proprietati care il trec in randul alimentelor sanatoase.
Consumul acestei cereale este benefic organismului nostru, ea avand si efecte terapeutice.
Fie ca se consuma sub forma de mamaliga sau fiert, simplu, cu sare, porumbul contine multe substante sanatoase, benefice organismului nostru.
Porumbul contine cantitati mari de substante carotene precum luteina, fibre, vitamine precum vitamina B6, vitamina B3, acid pantoteic, fosfor, mangan.
Beneficiile consumului regulat de porumb
Porumbul contine substante antioxidante care ajuta organismul nostru sa lupte cu factorii nocivi precum toxine, virusuri, bacterii. Datorita acestor substante, el ajuta in tratarea afectiunilor cardiovasculare, in scaderea tensiunii arteriale.
Are proprietati de racorire a organismului, de linistire si intarire. S-a demonstrat ca prepararea porumbului prin fierbere sau prin prepararea cunoscutei mamaligi, nu reduc calitatile curative ale substantelor continute.
Si sistemul digestiv beneficiaza de pe urma consumului de porumb, deoarece acesta contine fibre ce regleaza tranzitul intestinal si echilibreaza flora intenstinala indeosebi de pe traiectul intestinului gros. Astfel, este de ajutor si in prevenirea mai multor afectiuni ale intestinului gros cum ar fi cancerul de colon sau hemoroizii. Fibrele sunt cele care au si rolul de a regla cantitatea de zahar din sange.
Porumbul ajuta la o mai buna absorbtie anumitor minerale precum zincul, calciul sau fierul si a proteinelor, fiind astfel si un aliment energizant.
Consumul regulat de porumb ajuta la scaderea activitatii tiroidei, fiind folosit in prevenirea si tratarea hipertiroidiei.