Oregano, un condiment antibiotic

Oregano-un-condiment-antibiotic
Oregano, un condiment antibiotic

  

  Folosit in alimentatia noastra zilnica, oregano are cateva proprietati medicinale deosebite, ce va vor determina sa il consumati mult mai des.


  Oregano este un condiment care ne trimite cu gandul spre dieta mediteraneana si pe care il folosim cu totii la fripturi dar, mai ales la salate. Are o aroma deosebita dar, in acelasi timp, aduce si sanatatea in farfuriile noastre. 

  Este un antibiotic puternic, ajutandu-ne organismul sa luptam impotriva virusilor, bacteriilor responsabile de afectiunile respiratorii si nu numai. 


  Studii arata ca daca il adaugam la dieta noastra zilnica, oregano stimuleaza sistemul imunitar.   Acesta face parte dintre plantele care incalzesc organismul, ceea ce duce la o mai buna functionare a organelor interne si la o reglare a circulatiei sangvine, ajutand in cazul persoanelor cu probleme la ficat si hipotensive. Din aceasta categorie de plante mai fac parte: busuiocul, dafinul, scortisoara, mararul, usturoiul, ghimbirul menta. 

   Oregano actioneaza la nivelul sistemului respirator.  Acesta ajuta in caz de tuse, fiind antispastic, dar si in eliberarea cailor nazale de secretii, ajutandu-ne sa le expectoram.


   La nivelul sistemului digestiv poate fi folosit ca antiacid, ajutand si in caz de balonari. Un alt ajutor ni-l ofera in caz de infestare cu paraziti.   Fiind un antibiotic puternic, acesta activeaza si asupra inflamatiilor care apar la nivelul gatului, cum ar fi: amigdalita, faringita .

  
  Se poate folosi atat sub forma cruda, in diverse preparate dar se gaseste si sub forma de ulei esential sau tinctura. 

  Se poate consuma, sub forma de ulei esential, adaugat in miere sau sub forma de ceai.
Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates