Beneficiile nucii de cocos-cosmetica si afectiuni

Beneficiile-nucii-de-cocos-cosmetica-si-afectiuni
Beneficiile nucii de cocos-cosmetica si afectiuni
   

      Un super-aliment al acestei primaveri - nuca de cocos.




Un aliment la moda, si la noi in tara, nuca de cocos si in mod special, uleiul de cocos, este  folosit atat in cosmetica, cat si in tratarea unor afectiuni precum obezitatea sau Alzeimerul.



   Uleiul de cocos se obtine din miezul de nuca de cocos uscat si este folosit in cosmetica dar si in bucatarie. Acest miez contine aproape 70% grasimi.

 Uleiul de nuca de cocos este folosit in cosmetica, in tratarea cu rezultate deosebite, a tenurilor uscate, deshidratate sau ridate. Afectiuni precum dermatitele sau infectiile cauzate de streptococul aureus sau candida albicans sunt tratate prin aplicatii de ulei de cocos sau cu alte produse pe baza de nuca de cocos, ca sapunul.

  Si parul beneficiaza din plin de proprietatile uleiului de cocos, fiind necesar in cazul parului uscat, deteriorat, vopsit intens.

  Vergeturile pot fi prevenite daca pe parcursul sarcinii este masata burtica cu acest ulei, fiind un ulei fara adaosuri de substante chimice care sa dauneze sanatatii atat a mamei, cat si a bebelusului din burtica.

  Desi este recomandat si in bucatarie si in tratarea unor afectiuni precum constipatia sau imunitatea scazuta, studii recente demonstreaza ca acele grasimi care sunt extraordinare in cosmetica, nu sunt tocmai sanatoase in cazul consumului zilnic.  


   Studii recente au aratat ca aceste grasimi sunt 90% grasimi saturate, grasimi rele de care, se presupune ca ar trebuie sa ne ferim deoarece nu se stie inca efectul in totalitate asupra organismului. Aceleasi studii au evidentiat totusi, faptul ca aceste grasimi sunt diferite fata de cele considerate daunatoare si care se regasesc in produsele lactate grase precum branzeturile. Ele intra direct in ficat si in creier ajutand la buna functionare a lor.


   Aceste grasimi se regasesc indeosebi in laptele de nuca de cocos si mai putin in apa nucii de cocos.

   Un mare minus al uleiului nucii de cocos este lipsa acidului linoleic, substanta ce se gaseste din plin in uleiul presat la rece de masline.

   Obezitatea abdominala poate fi tratata cu ulei de nuca de cocos datorita efectelor acestuia de scadere a LDL (colesterolul rau) si a circumferintei taliei.

  Uleiul de nuca de cocos are efecte bactericide, fiind folosit in eliminarea bacteriilor, virusilor sau ciupercilor precum E-colli, Proteus vulgaris sau P. aeruginosa, Salmonella, Clostridium, Candida.

   Acidul lauric prezent in nuca de cocos este o substanta ce se regaseste si in laptele matern si care rolul de a proteja bebelusul de agentii patogeni prezentati mai sus.

   In mod deosebit, apa de nuca de cocos este antibacteriana, antifungica, antivirala si are efecte de aparare a sanatatii ficatului si a creierului. Aceasta contine doar 18 calorii la 100ml  si o cantitate importanta de vitamine precum complexul de vitamine B, amino-acizi si fitohormoni.

   In acelasi timp, apa de nuca de cocos este printre cele mai hidratante lichide, continand 290 mg/ 100 mg de vitamina K si 40 mg/100mg de sodiu.

  Este utilizata in eliminarea metalelor grele din organism si in ameliorarea efectelor secundare ale medicamentelor.

   Nuca de cocos contine o cantitate importanta de calciu, aproximativ 26 mg/100mg si fosfor 36 mg.


  Zincul continut de nuca de cocos ajuta organismul sa lupte ce infectiile, mentinand sistemul imunitar sanatos.

  Continutul important de acid caprilic ofera nucii de cocos proprietati de protectie  a sanatatii inimii.

  Afectiunile sistemului urinar precum infectiile urinare sau pietrele la rinichi pot fi ameliorate prin consumarea de apa de nuca de cocos.

   In afectiunile digestive, apa de nuca de cocos trateaza diareea si elimina bacteriile ce declanseaza ulcerul.
                                                      Sursa articol: Manisha DebMandal , Shyamapada Mandal "Coconut: in health promotion and disease prevention"


  


Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates