Cum sa nasti mai usor cu ajutorul aromaterapiei

 

Cum-sa-nasti-mai-usor-cu-ajutorul-aromaterapiei
Cum sa nasti mai usor cu ajutorul aromaterapiei

Durerile nasterii erau tratate cu ajutorul aromaterapiei inca din antichitate.


  Aromaterapia ofera mai multe uleiuri esentiale care ajuta femeile care nasc sa treaca mai usor peste aceasta etapa dificila.

  Astfel, daca procesul de nastere a obosit femeia si aceasta nu mai poate participa activ la nastere, atunci i se va masa abdomenul si talia cu un amestec de ulei esential de migdale, ulei esential de crin si vin dulce.  In general, in timpul nasterii, se folosesc cu efecte deosebite, imediate uleiuri esentiale cu efecte de calmare a durerii dar si uleiuri de intarire a contractiilor, uleiul esential de iasomie si uleiul esential de lavanda.

  Uleiul esential de iasomie, pe langa mirosul deosebit, are si proprietati de stimulare a travaliului. Acesta mai are proprietati de calmare a durerilor din timpul nasterii, este stimulator al lactatiei si ajuta la contractiile de dupa nastere, de eliminare a placentei.  Uleiul esential de iasomie se aplica pe abdomenul inferior si pe zona lombo-sacrala si se maseaza usor pana cand intra in piele. Este folositor si dupa nastere, in tratarea depresiilor post-natale. Are efecte afrodisiace, fiind folosita dupa nastere si pe perioada menopauzei pentru a trata frigiditatea.  Uleiul esential de lavanda are efecte benefice asupra organismului nostru. Este folosit in tratarea afectiunilor respiratorii, cardiace si ale pielii.  Prin aplicarea sub forma de comprese sau masaj, uleiul esential de lavanda este folosit de femeile care nasc deoarece intensifica contractiile uterine. Pentru o recuperare mai rapida dupa nastere, lauzele folosesc uleiul esential de lavanda sub forma de masaj abdominal sau comprese.  O alta problema aparuta dupa nastere este depresia post-partum si, asa cum am aratat mai sus, uleiul esential de iasomie este utilizat cu succes in tratarea acesteia. Tot ca antidepresive, aromaterapia ofera alte uleiuri ca cel de fenicul. Sub forma de ceaiuri, pentru tratarea depresiei post-partum se folosesc plante medicinale precum feniculul sau semintele de marar, cu efecte de reglare hormonala si de stimulare a lactatiei.
  Masajele cu uleiuri esentiale se fac amestecand cateva lingurite de ulei de baza (floarea soarelui sau masline) cu 15 picaturi de ulei esential.

Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates