Vitamine care imbunatatesc concentrarea si memoria

    

Vitamine-care-imbunatatesc-concentrarea-si-memoria
Vitamine care imbunatatesc concentrarea si memoria
   Exista studii științifice care atesta ca anumite vitamine ne ajuta sa ne menținem creierul sanatos, chiar și cel al persoanelor mai în vârstă. 


 

  Astfel, se atesta ca persoanele mai în vârstă, care iau zilnic anumite vitamine și antioxidanți se bucura de o activitate a creierului mult mai buna.


  Nivelul din sânge a acestor vitamine și minerale este direct proporțională cu calitatea activității creierului, acesta fiind protejat de factorii nocivi și de procesul normal de îmbătrânire

  Conform unor studii, diferenta dintre persoanele care consuma alimente bogate în aceste vitamine și antioxidanți este foarte mare fata de cei care au un regim alimentar sărac în legume și fructe cu un conținut bogat din aceste substanțe.  Vitamine care va mențin creierul sanatos


  Așadar,  pentru a avea un creier în forma maxima trebuie sa aveți un aport optim de vitamine. Iată cele mai importante vitamine pentru creierul vostru:

  Complexul de vitamine B au o importanta deosebita pentru capacitatea mentala. Dintre acestea, vitamina B6 si  B12 sunt cele mai importante.

  Vitamina B6 sau piridoxina este o vitamina solubila în apa, se alterează în prezenta luminii și se volatilizeaza la căldură. Se găsește în drojdia de bere, în cerealele integrale, lapte, oua, peste, nuci, avocado sau varza. Aceasta vitamina ajuta la sinteza neurotransmitatorilor care au rolul de trecere a influxului  nervos, un rol esential în elaborarea gândirii,  a emoțiilor și a memoriei.

  Vitamina B12 este o vitamina care are o legătură directă cu apariția Alzheimerului. Se găsește doar în alimente de origine animala precum carnea sau produsele lactate,  ou sau fructe de mare. Ea ajuta la formarea tecii de mielina,  esențiala în transmiterea impulsurilor nervoase. Este de o importanta deosebita în menținerea acuității tactile și auditive, în îmbunătățirea capacității de învățare și de memorare.


  O alta vitamina importanta pentru un creier sănătos, în forma, este vitamina C ajuta la obținerea unor performante cognitive superioare. Aceasta se găsește în cantități mari în pătrunjel, citrice,  fructe de pădure,  ardei sau varza.

  Vitamina E este o vitamina foarte importanta deoarece lupta împotriva factorilor nocivi care ne imbolnavesc. Ea se regaseste in uleiurile vegetale presate la rece: soia, porumb, floarea soarelui, germenii din cereale, legume verzi sau rosii.


  Alte suplimente care ajuta la functionarea optima a creierului sunt: coenzima Q10, acidul alfa lipoic, gingko biloba.


Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates