Beneficiile estrogenului asupra memoriei si Alzheimerului


Estrogenul-un-hormon-important-pentru-creier
Estrogenul, un hormon important pentru creier

     Cand vorbim de estrogen, vorbim despre principalul hormon sexual feminin care actioneaza asupra dezvoltarii si diferentierii sexuale. 

  Pe langa acesta proprietate, estrogenul are si un rol important in imbunatatirea  activitatii creierului.


  Studii recente au demonstrat ca estrogenul are un rol important in activitatea creierului, in special in imbunatatirea memoriei si a functiilor cognitive. Aceste studii au demonstrat ca ofera o protectie neuronala femeilor aflate la menopauza sau care au disfunctii ce produc o scadere a secretiei de estrogen, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice.

  Cercetarile au aratat ca femeile cu o cantitate redusa de estrogen in organism sufera de afectari ale memoriei pe termen scurt, a celei verbale si a functiilor cognitive. Aceleasi studii au indicat ca femeile care au o cantitate optima de estrogen in organism, au sanse mult mai mici de a dezvolta, in timp, Alzheimer.


  Actiunea estrogenului asupra creierului


-estrogenul intensifica activitatea acetilcolinei, un neurotransmitator implicat in activitatea de memorare a creierului.

-stimuleaza dezvoltarea dentritelor si a sinapselor celulelor nervoase, ajutand astfel la imbunatatirea impulsurilor nervoase,

-este un antioxidant puternic, cu efecte deosebite asupra protejarii celulelor cerebrale,

-este important in diminuarea efectelor negative a glutamatului asupra activitatii creierului.

  Cantitatea de estrogen din organism poate fi echilibrata cu ajutorul unor tincturi precum cea de zmeur, a unor uleiuri esentiale pe baza de fenicul sau hamei sau a homeopatiei.

 

Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates