Pulsatilla-remediu homeopatic in tratarea depresiei

Pulsatilla-remediu-homeopatic-in-tratarea-depresiei
Pulsatilla-remediu homeopatic in tratarea depresiei

  Pulsatilla este un remediu homeopatic des folosit de catre medicii homeopati in tratarea starilor de depresie ce survin, de obicei pe un fond de dereglare hormonala usoara.


  Planta din famila Ranunculaceae, denumita Deditel sau Anemona, pulsatilla este administrata in homeopatie pentru tratarea unor afectiuni ale sistemului nervos, sistemului reproducator feminin si ale celui digestiv.

  Acest remediu este recomandat urmatoarei tipologii de persoana:

-de obicei este vorba despre o femeie, dar poate fi si un tanar adolescent cu caracter feminoid,

-este o persoana limfatico-sanguina, cu 3 caracteristici bine definite: staza venoasa pasiva cu o oxigenare deficitara, simptome ce indica insuficienta ovariana, afectiuni tiroidiene.

-de cele mai multe ori persoana este anemica dar, care roseste usor,

-pielea se cianozeaza usor la frig,

-prezinta simptome predecesoare menstruatiei ca umflarea picioarelor iar, in timpul menstruatiei sanii sunt congestionati , menstra este intermitenta.

-din punct de vedere psihic, o persoana care are nevoie de pulsatilla este emotiva, cu un caracter bland, care plange foarte usor, docila, impresionabila cu treceri bruste de la tristete la o suparare maniacala, capricioasa.
  Modalitati-agravare la caldura, la scaderea presiunii atmosferice, la ingestia de alimente grase, zahar, abuz de fier, mancand prea mult, stand culcat pe partea stanga.

-ameliorare la miscare in aer liber, aplicatii reci, consolare, alimente si bauturi reci.  Afectiuni care sunt tratate cu Pulsatilla  1. Tulburari respiratorii:
- rinite cu nas infundat noaptea si cu secretii ziua, rinite alergice, tuse uscata ziua si productiva noaptea, coriza si bronsita, catar nazal cronic. Probleme de respiratie noaptea, stand culcat, dupa raceli sau emotii

       2. Tulburari ginecologice :

-menstre la intervale mai lungi de timp, cu cantitati mici de sange, de culoare inchisa, datoria unei hipofunctii a ovarelor, membre inferioare mai umflate in timpul menstruatiei, cu flux menstrual intermitent.


       3. Tulburari ale circulatiei sangelui

-staze venoase, varice, ulcere varicoase, flebite, edem datorita caldurii, tulburari ale circulatiei sangelui la extremitati datorate frigului, pana la cianozarea acestora.

       4. Tulburari digestive

-gastrita atonica, diaree si tulburari a digestiei caracterizate prin meteorism si dureri abdominale; gust amar in gura dimineata, halena, cu refuzul consumarii laptelui, grasimilor, a painii si a produselor de patiserie, a carnii de porc si care consuma cu placere acrituri, inghetata.

       5. Afectiuni oftalmologice

-conjuctivita catarala, oftalmie la nou-nascuti, blefarita cronica, hiperemia coroidiana si retiniana, urcioare.
  Alte simptome care duc la administrarea de Pulsatilla-frica de locuri stramte, singuratate, intuneric,

-arunca responsabilitatea pe umerii altora,

-autocompatimire,

-dureri de dinti ameliorate la frig, alimente reci,

-otita medie la copii care este agravata noaptea, la caldura,

-galactoree, chist mamar, mastita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates