Proprietatile vitaminei B2-riboflavina

  Vitamina B2 este o vitamina importanta pentru mentinerea sanatatii organismului nostru. Ea se gaseste in alimente dar poate fi sintetizata si de catre flora intestinala.


  Vitamina B2 este solubila in apa si se deterioreaza la lumina. In lapte isi pastreaza toate proprietatile doar daca acesta este ambalat in cutie de carton.

  Doza zilnica recomandata


-la copii, intre 0,6 si 1,4 mg,

-la adolescenti si femei 1,5mg,

-la barbati si femei gravide pana in 1,8mg,

-iar la femei care alapteaza pana in 2 mg.

  O doza marita de vitamina B2 trebuie administrata persoanelor stresate sau femeilor care folosesc contraceptive orale, precum si consumatorilor de alcool.

  Surse de vitamina B2


-se gaseste in cantitate foarte mare in ficat, dar si inima, carne de vita, carne de porc, peste, oua, lactate, legume verzi, cereale integrale.

  Proprietatile vitaminei B2


-ajuta la metabolizarea proteinelor, glucidelor si lipidelor, transformandu-le in energie,

-ajuta la sanatatea parului, pielii, unghiilor,

-imbunatateste vederea deoarece ajuta la stimularea nervului optic,

-conform unor studii recente aceasta vitamina are proprietati antioxidante, fiind de ajutor in lupta impotriva cancerului si in scaderea colesterolului.

  Deficitul de vitaminaB2


-stari de nervozitate, depresie,

-afectiuni digestiev,

-tulburari de vedere, precum oboseala ochilor,

-leziuni la nivelul cavitatii bucale,

-dermatite la nivelul organelor genitale

  Deoarece, asa cum am aratat la inceputul postarii, vitamina B2 este solubila in apa, aceasta trebuie consumata zilnic din alimente sau suplimente nutritive.

Comentarii