Nivelul colesterolului din sange depinde foarte mult de alimentatia noastra zilnica. Ceea ce mancam poate creste sau poate scade nivelul acestuia.
Introduceti in alimentatia voastra zilnica alimentele urmatoare pentru a va scadea nivelul colesterolului:
-uleiurile de prima presa, presate la rece. Dintre acestea trebuie amintite uleiul de floarea-soarelui, uleiul de masline, uleiul din seminte de in, uleiul de soia, uleiul de sofranas care au o cantitate importanta de acizi grasi nesaturati. Acesti acizi ajuta la:
-impiedica solidificarea colesterolului pe peretii vaselor de sange,
-de a fluidifica sangele,
-de a dizolva si elimina depozitele de colesterol.
-piureuri de susan sau migdale,
-fructele oleaginoase precum nuci, alune, fistic, migdale, bogate in vitamina E, Zinc, Magneziu, vitamina B6,
-cateva masline pe zi ajuta in mentinerea unui nivel normal al colesterolului,
-branzeturile mai putin grase, de vaca sau capra, telemea, cas proaspat,
-cat mai multe legume si fructe,
-cate maxim 4 oua pe saptamana. Desi are un continut mare de colesterol totusi oul contine pana la 30% acizi grasi nesaturati dintre care cel mai cunoscut este lecitina.
-pestele gras trebuie consumat cat mai des, de 3, 4 ori pe saptamana,
-alimente cu un continut mare de sulf precum usturoiul, ceapa, cartofii sau ridichile.
Pentru mai multe informatii vedeti postarile:
Cum sa scapam de colesterol
Cum tratam ateroscleroza cu remedii naturiste
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu