Vitamine recomandate persoanelor care sufera de cataracta

    Aceasta afectiune apare, in special la persoanele mai in varsta. Exista totusi si anumiti factori externi si interni care pot declansa aceasta afectiune.
  Dupa varsta de 60 de ani se produc modificari in metabolismul cristalinului care au ca si efecte opacifierea partiala sau in totalitate si care duc la instalarea cataractei.Dintre factorii care accelereaza instalarea cataractei sunt:


  • expunerea la fum sau lumina puternica, 
  • consumul de zahar
  •  si  mai ales diabetul .
  Vitamine recomandate in lupta impotriva cataractei


  -vitamina c  deoarece aceasta ajuta la eliminarea toxinelor din organism, revigoreaza vasele sangvine si neutralizeaza radicalii liberi.

-beta carotenul sau vitamina A de origine vegetala este indicat persoanelor ce sufera de cataracta. In acest sens se vor consuma alimente precum broccoli, morcov, pepene sau spanac, rosii. Aceasta vitamina este considerata "vitamina ochilor". Lipsa acestei vitamine din organism poate avea ca si simptome oftalmologice diminuarea acuitatii vizuale, xeroftalmia, sensibilitatea la lumina iritarea globului ocular.

-vitamina E  este un stabilizator al vitaminei A iar lipsa acesteia din organism poate declansa afectiuni oftalmologice.  Dintre sursele principale de vitamina E  amintim:uleiurile vegetale ca soia, porumb, floarea soarelui, alunele, nucile, spanacul si, in special rosiile.

-calciul este de ajutor in prevenirea cataractei intr-o cantitate de pana la 1000 mg pe zi.

-seleniul impiedica aparitia cataractei si se gaseste in fructele de mare, in ton dar si in nuci, in usturoi sau ceapa. Acesta actioneaza alaturi de vitamina E si incetineste imbatranirea organismului.

-zincul alaturi de vitamina A ajuta ochii in procesul de adapare a acestora la intuneric sau la lumina. Se regaseste in alimentele bogate in proteine precum pestele, carnea rosie, oua, produse lactate, fructe de mare.

Recomandari Tratamente naturiste-Sanatate din natura

Cautati pe blog sau web

Custom Search
© Copyright 2015. Website by Way2themes - Published By Gooyaabi Templates