Tratamentul naturist si homeopat al polipilor nazali


Tratamentul-naturist-si-homeopat-al-polipilor-nazali
Tratamentul naturist si homeopat al polipilor nazali
     Adenoidita, vegetatiile adenoidiene sau polipii nazali este o afectiune intalnita la copii mai mari. 



  Aceasta apare ca urmare a inflamatiei si hipetrofiei cronice a tesutului limfatic adenoidian.


  Polipii sunt, de fapt o agravare, o cronicizare a adenoiditei subacute.


 Principalele simptome ale polipilor


  Cel mai important simptom este cel de obstructie nazala. ce poate fi insotita de un anumit grad de deficit de oxigenare a tesuturilor. Acest simptom poate fi putin sesizabil, la unii copii, putand fi observat doar in efort, copiii obosind foarte repede.

  Febra care poate aparea in cazul adenoiditei este una moderata de 38*-38*,2, mai crestuta dimineata decat seara, un indiciu clar ca este vorba despre o adenoidita, deoarece in celelalte cazuri de afectiuni ce presupun aparitia febrei, aceasta este mai ridicata seara.



  In cazul sugarilor, scurgerea secretiilor blocheaza comunicatia dintre gura si nas, creeand dificultati la supt.

  In general, copii care sufera de polipi respira zgomotos, dorm cu gura deschisa, iar ziua respira pe gura.

  Un alt simptom, care este mult mai sesizabil este o specifica tulburare a vorbirii: acel celebru "vorbit pe nas". Vocea copiilor cu polipi este una nazonata, ei obosind chiar si in timpul vorbirii.

  Copiii care sufera de adenoidita pot suferi de de un anumit grad de hipoacuzie. Ei au lipsa de pofta de mancare, se enerveaza foarte usor, sufera de lipsa de atentie si fac des otita.

  Fata acestora pot avea trasaturi specifice faciesului adenoidian, iar, de multe ori au si amigdalitele inflamate.  

  Rinita muco-purulenta apare si ea in tabloul clinic al copiilor cu polipi, fiind insotita de frecvente infectii ale cailor respiratorii descendente precum bronsitele.

  Alaturi de otite, rinite, amigdalite, poate aparea si sinuzita cronica. Astfel, dupa cum se observa,  adenoidita este strans legata de alte inflamatii de la nivelul capului.





  Tratamentul adenoiditei

  Tratamentul alopat al adenoiditei presupune administrarea de instilatii cu solutii care sa fluidizeze secretiile ca serul fiziologic, administrarea de antibiotice de tipul penicilinei, aspirarea secretiilor cu o pompita si indepartarea chirurgicala a lor. Indepartarea chirurgicala nu rezolva pentru intotdeauna aceasta afectiune, polipii pot aparea din nou.

  Copilul cu adenoidita cronica trebuie tinut intr-un mediu inconjurator favorabil, cu camera bine aerisita zilnic, nu supraincalzita, tinut cat se poate de mult afara. Se va evita imbracarea prea groasa a copilului si se vor executa exercitii de respiratie, in cazul copiilor mai mari.

  Alimentatia copilului cu polipi trebuie sa fie variata si sa contina fructe si legume, pentru un aoprt optim de vitamine si minerale. Se va avea in vedere vitaminizarea acestuia, pentru a ajuta copilul sa lupte cu aceasta afectiune ce este una de lunga durata.



  Homeopatia ofera mai multe remedii pentru a trata adenoidita. iata cateva dintre ele:

-Lemna minor CH7, cate 3 granule dimineata si seara, timp de 3 saptamani. Este utila copiilor care racesc la primul contact cu frigul, care au des mucozitati si prezinta polipi;

-Araphis mutans CH7 utila copiilor care au, pe langa simptomele unei raceli si dificultati de auz:

-Teucrium marum CH7 se administreaza copiilor care pe langa simptomele specifice polipilor sunt presupusi infectati cu paraziti intestinali;

-Sanguinaria canadensis CH7, in cazul polipilor, se observa o predispozitie de aparitie a polipilor pe narina dreapta. Se observa o uscaciune a mucoasei nazale si bucale si o diminuare a mirosului. Pe timp umed, se observa o iritare cu secretii filante si acide.


  Tratamente naturiste

-ulei de catina, cate o picatura, in fiecare nara, dimineata si seara, timp de o saptamana. In urmatoarea saptamana se pune doar o data pe zi, iar, in saptamana a treia, o data la 3 zile.

-spalaturi nazale cu apa cu sare grunjoasa. Se pune o lingurita la un litru de apa care se fierbe. Dupa ce se raceste, ramane calduta, se ia in podul palmei si se trage pe cate o narina putina apa. Se repeta de 2 ori pe zi.