Link-uri utile

Faceți căutări pe acest blog

Arhivă blog

vineri, 11 noiembrie 2016

Cicoarea, sau cafeaua?


Cicoarea-un-inlocuitor-sanatos-al-cafelei
Cicoarea, un inlocuitor sanatos al cafelei
 

  Cicoarea sau cichorium intybus poate fi cu siguranta un inlocuitor perfect al cafelei. 



   Pe langa aroma asemanatoare cafelei, cicoarea are proprietati terapeutice deosebite.

  Cafeaua de dimineata poate fi inlocuita cu succes cu cicoarea, o planta amara, cu un gust asemanator cafelei, dar fara cofeina.

  Cicoarea poate fi consumata sub forma de ceai dar, in supermarketuri se gasesc produse sub forma de cicoare instant, ce inlocuiesc foarte bine cafeaua.







  Proprietatile cicoarei

  Proprietatile cicoarei ajuta, in primul rand sistemul digestiv dar, si pe cel renal.

-are actiune depurativa, ce favorizeaza eliminarea toxinelor din organism si a substantelor de dezasimilatie ce trebuiesc eliminate din organism. Ajuta, astfel, la golirea vezicii biliare si a ficatului de deseurile ce s-au acumulat la nivelul lor, ajutand ficatul sa poata din nou sa filtreze toxinele pe care i le transmite sangele. Este un adjuvant eficient in tratarea hepatitei si a icterului, avand proprietati coleretice;

-are actiune colagoga, ce usureaza eliminarea bilei din duoden;

-este un diuretic usor, care provoaca si ajuta la eliminarea urinii, cu o actiune profunda, care pastreaza echilibrul mineral al tesuturilor;

-are actiune laxativa usoara, fiind de ajutor in reglarea tranzitului intestinal;

-este folosita si in tratarea gutei, alaturi de alte plante medicinale, fructe si legume ca; ananasul, anghinarea, varza, papadia, ridichea neagra, pepenele galben;


-este folosita si in reducerea colesterolului din sange.

  Cicoarea intra in compozitia mai multor suplimente folosite in detoxifierea colonului, alaturi de semintele de in, rozmarin sau ceai verde.



  Ceaiuri complexe ce contin cicoare

-pentru constipatie, se face ceai cu: cicoare, coacaz negru, urzica, tei, crusin, lemn-dulce. Se bea cate o cana seara;

-pentru reducerea colesterolului, se foloseste cicoarea alaturi de anghinare, cretusca, sapunarita, brusture. Se consuma cate 2 cani pe zi.



Postări populare

Cautati pe blog dupa...

acnee (5) afectiuni (40) afectiuni cavitate bucala (20) afectiuni copii (74) afectiuni digestive (45) afectiuni feminine (26) afectiuni ficat (18) afectiuni inima (15) afectiuni ochi (6) afectiuni piele (39) afectiuni plamani (17) afectiuni respiratorii (29) afectiuni sistem circulator (22) afectiuni sistem nervos (44) afectiuni sistem osos (13) afectiuni sistem urinar (7) afectiuni ten (35) afectiuni urechi (7) alergii (8) alge marine (1) alimente sanatoase (70) analize (5) anemie (19) aromaterapie (9) astm (3) balonare (4) bicarbonat de sodiu (6) caderea parului (4) calciu (13) cancer (4) candida (3) ceaiuri (21) celulita (3) coenzima Q10 (3) colesterol (3) colici (4) complex b (12) condimente (1) constipatie (5) copii (20) cosmetica (34) cosmetice Y.Rocher (7) cure de slabire (11) depresie (5) detoxifiere (9) diabet (5) diete (14) digestie (4) febra (10) ficat (2) fier (7) flora intestinala (4) flora microbiana (3) fructe (4) galbenele (6) glicemie (1) hemoroizi (1) hipertensiune (5) hipertiroidie (2) hipotiroidie (3) homeopatie (36) hormoni (25) imunitate (7) infectii urinare (2) ingrijire bebelusi (43) insomnie (5) iod (3) lamaie (1) legume (1) legume medicament (5) memorie (6) miere (1) minerale (50) minerale homeopatie (1) obezitate (2) oboseala (3) par (9) patrunjel (5) plante medicinale (37) ponturi (3) produse apicole (20) produse lactate (7) propolis (4) raceala (14) remedii naturiste (8) reumatism (3) riduri (3) sarcina (16) sistem imunitar (14) sport (1) stres (2) ten (3) tetanie (3) tiroida (1) tratamente naturiste (23) tuse (5) ulei de peste (2) uleiuri esentiale (6) varza (1) viermi intestinali (5) vitamina c (8) vitamine (51)