Link-uri utile

Faceți căutări pe acest blog

Arhivă blog

luni, 3 octombrie 2016

Cum tratam natural mastita sanului

  
Cum-tratam-natural-mastita-sanului
Cum tratam natural mastita sanului
Mastita este o infectie a sanului femeilor care alapteaza datorita patrunderii microbilor prin micile rani care pot aparea in timpul alaptarii sugarului.




  Simptomele mastitei sanului

  In faza de debut, sanul se intareste, iar mamelonul se inroseste si ustura. Daca nu se trateaza imediat, sanul se angorjeaza, se intareste si inroseste datorita infectiei care se extinde la nivelul canalelor prin care iese laptele, acesta blocandu-se. Astfel, sanul "coace" si se transforma in abces.






  Tratarea naturala a mastitei sanului

  Primele semne la care trebuie sa fim atente sunt acele mici crapaturi, fisuri care apar la nivelul mamelonului. Acestea se trateaza cu aplicari de pliculete de ceai de musetel sau galbenele care au fost, in prealabil, inmuiate in apa calda pentru a se incepe infuzarea. Se tin pana se racesc si se repeta aplicarea mai tarziu. Daca este posibil, se tine sanul afectat, descoperit, sa se usuce. Este bine ca inainte de alaptare, sanul sa fie stres cu astfel de pliculete de ceai pentru a preveni inflamarea sanului sau aparitia aftelor la sugar.


  Cand sanul este doar putin inflamat si intarit, se aplica comprese cu apa rece sau chiar pungi cu gheata, care au rolul de a atenua durerea si de a reduce inflamatia. Surplusul de lapte care stagneaza in san se scoate usor, mulgand sanul cu mana si nu cu pompa care poate afecta mai tare fisurile aparute la nivelul mamelonului.

  Daca dezinfectarea mamelonului se face cu glicerina boraxata sau acid boric, se va avea in vedere curatarea sanului inainte de alaptare deoarece exista posibilitatea ca sugarul sa refuze sanul din cauza gustului pielii.

  Mamelonul nu se va dezinfecta cu spirt deoarece acesta usuca si mai tare pielea fina a lui. Daca se va face totusi aceasta dezinfectare cu spirt, se va aplica dupa uscare, putina miere de albine.


  
  In comert, se gasesc multe creme naturale care sunt de ajutor intr-o asemenea situatie: creme cu galbenele, musetel.

  Si uleiul de masline presat la rece este de ajutor in caz de mastita a sanului. Se maseaza sanul afectat si se lasa 30 de minute sa actioneze.

  Daca apare febra si frisoane, in medicina alopata se administreaza antibiotice.

  In momentul in care sanul este infectat tare, infectia transformandu-se in abces nu se mai lasa copilul sa suga din acel san, laptele acestuia fiind amestecat cu puroi.

  Daca mastita este la inceput, iar sanul este doar putin angorjat, iar fisurile mamelonului sunt putine, se poate lasa copilul sa suga, atat cat se poate, restul laptelui fiind scos prin mulgere cu mana curata, fara a forta, pentru a desfunda canalele.


 Tratarea mastitei sanului cu miere

  Tot in acest moment in care apar aceste mici fisuri, se poate unge sanul cu miere, masandu-se si lasandu-se o jumatate de ora pentru a intra bine in piele si pentru a-si face efectul. Mierea are efecte de dezinfectare si curatare a ranilor, fiind de un real folos chair si ranilor infectate cu streptococi. Masarea sanului infectat cu miere se face de mai multe ori pe zi, observandu-se, chiar de la primele aplicatii, vindecarea.



Postări populare

Cautati pe blog dupa...

acnee (5) afectiuni (40) afectiuni cavitate bucala (20) afectiuni copii (74) afectiuni digestive (45) afectiuni feminine (26) afectiuni ficat (18) afectiuni inima (15) afectiuni ochi (6) afectiuni piele (39) afectiuni plamani (17) afectiuni respiratorii (29) afectiuni sistem circulator (22) afectiuni sistem nervos (44) afectiuni sistem osos (13) afectiuni sistem urinar (7) afectiuni ten (35) afectiuni urechi (7) alergii (8) alge marine (1) alimente sanatoase (70) analize (5) anemie (19) aromaterapie (9) astm (3) balonare (4) bicarbonat de sodiu (6) caderea parului (4) calciu (13) cancer (4) candida (3) ceaiuri (21) celulita (3) coenzima Q10 (3) colesterol (3) colici (4) complex b (12) condimente (1) constipatie (5) copii (20) cosmetica (34) cosmetice Y.Rocher (7) cure de slabire (11) depresie (5) detoxifiere (9) diabet (5) diete (14) digestie (4) febra (10) ficat (2) fier (7) flora intestinala (4) flora microbiana (3) fructe (4) galbenele (6) glicemie (1) hemoroizi (1) hipertensiune (5) hipertiroidie (2) hipotiroidie (3) homeopatie (36) hormoni (25) imunitate (7) infectii urinare (2) ingrijire bebelusi (43) insomnie (5) iod (3) lamaie (1) legume (1) legume medicament (5) memorie (6) miere (1) minerale (50) minerale homeopatie (1) obezitate (2) oboseala (3) par (9) patrunjel (5) plante medicinale (37) ponturi (3) produse apicole (20) produse lactate (7) propolis (4) raceala (14) remedii naturiste (8) reumatism (3) riduri (3) sarcina (16) sistem imunitar (14) sport (1) stres (2) ten (3) tetanie (3) tiroida (1) tratamente naturiste (23) tuse (5) ulei de peste (2) uleiuri esentiale (6) varza (1) viermi intestinali (5) vitamina c (8) vitamine (51)