Amigdale inflamate si pline de puroi? Iata cum le tratam rapid si ieftin.
Sezonul rece vine cu o serie de afectiuni cauzate de diferiti microbi, virusuri sau ciuperci, care apar pe fondul unei imunitati scazute si/sau a intrarii in colectivitate a copiilor.
Principalele simptome ale amigdalitei acute
In prima faza apare o senzatie de usturime a gatului, urmata de dureri si inflamarea amigdalelor. De obicei, afectiunea apare intai la o amigdala si se intinde la cealalta si chiar pe toata suprafata interna a gatului, afectand si faringele. Din cauza usturimii si durerii, bolnavul nu poate manca sau bea, iar starea generala se inrautateste.
Odata cu aparitia primelor puncte de puroi pe suprafata amigdalelor, apar si febra si frisoanele.
Tratamentul naturist al amigdalitei
In prima faza de afectare a amigdalelor, cand apare senzatia de usturime, se pot da ceaiuri calde cu miere si lamaie, cate o lingurita de miere simpla sau diverse comprimate din plante precum salvia, care dezinfecteaza gatul. Se poate da lapte cald cu miere si un ou de prepelita sau gaina, pentru a scapa de usturime.
De folos, in acest stadiu sunt si comprimatele cu plante si propolis sau administrarea de tinctura de propolis, 2-3 picaturi, amestecate cu putina miere, care se administreaza de mai multe ori pe zi.
O alta metoda simpla de a trata durerile si usturimile din gat cauzate de amigdalita este aplicarea de mamaliga calda pe gat. Se prepara o mamaliga care se intinde pe o un prosop subtire sau un material de bumbac, se lasa sa se mai raceasca putin, pana cand copilul o accepta si se leaga in jurul gatului tinandu-se pana se raceste. Se poate incalzi din nou la cuptorul cu microunde, se verifica temperatura si se aplica din nou pana cand dispare usturimea si durerea din gat. Aceeasi metoda se poate aplica si cu un cartof ras peste care se picura putin otet de mere.
Otetul de mere poate fi folosit si simplu, putin diluat, aplicandu-se direct pe gat prin masarea zonei de sub maxilar, pana dupa urechi, pe zona amigdalelor si a ganglionilor.
Tratamentul homeopat al amigdalitei
Homeopatia poate trata foarte rapid amigdalita.
Febra si durerea ascutita din gat se combate cu belladonna ch 30, care se administreaza la inceput, din 4 in 4 ore, dupa care doar daca mai apare febra. Astfel, belladonna se administreaza in amigdalite, faringite, angine, otite, cu febra cu debut brusc, cu temperatura ridicata- 39-39,5. Se adminstreaza la copii, in general. Seara apare o agravare a simptomelor si aparitia tusei uscate. Gatul copilului este rosu intens si cu senzatie puternica de usturime.
Pentru a trata durerile, usturimile si pungile de puroi din gat vom administra tot din 4 in 4 ore, la inceput, cate o doza din: phytolacca, apis melifica si mercurius solubillis, ch 7. O doza reprezinta, la copiii mici 3 pastilute, la copiii de peste 5 ani 4 pastilute, iar la adulti 5.
Phytolacca se administreaza in angina herpetica, amigdalite acute, abcese faringiene, faringita difterica si in starile gripale. Bolnavul este agitat, prezinta febra cu slabiciune, limba este uscata, incarcata si rosie la varf, iar la nivelul amigdalelor si faringelui apare usturimea si roseata.
Apis melifica se administreaza cand la nivelul gatului apare o durere intepatoare, arzatoare, care se amelioreaza prin aplicarea de apa rece sau cand se consuma lichide reci.
Mercurius solubillis se administreaza in amigdalite acute sau cronice, afectiuni ce presupun puroi precum corize cu secretii mucopurulente, oreion, tuse productiva mucopurulenta.
Din proprie experienta, daca se administreaza aceste remedii de la primele simptome, cand se observa doar putin puroi pe amigdale, insanatosirea va aparea imediat, pana seara.
Nota....nu se dau remediile fara acordul dr. homeopat.
Complicatiile amigdalitei
Daca infectia amigdalei este produsa de streptococcul hemolitic atunci pot aparea complicatii precum reumatismul la nivelul articulatiilor sau a inimii, iar, daca puroiul se intinde la tesuturile din jur se pot forma abcese sau flegmoane periamigdaliene care trebuiesc deschise chirurgical.