Pielocistita este o infectie a cailor urinare: a vezicii urinare (cistita) sau a acesteia impreuna cu bazinetul (pielocistita).
Cauzele pielocistitei
-infectie generala,
-infectie genitala care urca pe caile urinare.
Simptomele pielocistitei
Primul simptom este aparitia unei usoare senzatii de arsura la urinare care, netratata se poate complica, dand simptome noi precum: frisoane, febra mare (39-40grade celsius), dureri lombare, polakiurie ( nevoie de a urina frecvent), disurie, spasme vezicale, urina tulbure si in cantitate redusa.
In cazuri grave poate aparea si sange in urina (hematurie).
Analizele de laborator pot determina care sunt microbii care au produs infectia, pentru a se putea administra antibioticul necesar.
Daca infectia nu este tratata din timp sau corect, pielocistita poate urca la rinichi.
Tratamentul naturist al pielocistitei
Galbenelele sunt folosite cu succes in tratarea pielocistitei. Se fac bai de sezut cu ceai concentrat de galbenele care au un puternic efect antibacterian.
Coada soricelului, coada calului sau musetelul sunt plante care ajuta in tratarea naturista a pielocistitei.
Dintre produsele apicole, propolisul are efecte puternice antibacteriene, eliminand microbii care au determinat aparitia pielocistitei. Se fac bai de sezut in care se adauga cateva picaturi de tinctura de propolis.
Mai putin cunoscute, dar cu efecte benefice in tratarea pielocistitei sunt ceaiurile de pipirig sau de coaja de stejar.
Alimente care trebuie consumate cand suferi de pielocistita
In caz de recidive dese a pielocistitei, trebuie sa consumati afine sub forma de sirop, ceai, tinctura sau chiar in stare naturala.
Quinoa este una dintre cele mai bune alimente-medicament in tratarea pielocistitei.
Semintele de in si ceaiul de papadie ajuta si ele in mentinerea sanatatii vezicii urinare, pentru a preveni aparitia pielocistitei.
Usturoiul este de ajutor in tratarea pielocistitei, fiind administrat sub forma de capsule sau ca atare, avand proprietati antiseptice si bactericide.
Uleiuri esentiale folosite in tratarea pielocistitei
Aromoterapia foloseste in tratarea pielocistitei uleiuri esentiale de bergamote, musetel, lavanda. Uleiul esential de bergamote, in special, se foloseste in bai de sezut, cu rezultate foarte bune. O alternativa a uleiului esential de bergamote este cel de santal, care este folosit de secole ca antibiotic natural.