Epilepsia de tip absenta-petit mal

Epilepsia-de-tip-absenta-petit-mal
Epilepsia de tip absenta-petit mal
 

  Epilepsia este o dereglare a sistemului nervos care produce descarcari puternice si bruste de impulsuri electrice la nivelul creierului. 


  Epilepsia este o afectiune cronica, cu crize convulsive care se repeta si care poate aparea ca si simptom al unei boli, dar, de cele mai multe ori, ea are cauze necunoscute.

  Aceste descarcari electrice anormale epileptice se manifesta prin convulsii musculare, prin afectarea miscarilor, a vorbirii, a vederii si chiar prin pierderea constientei.



  Crizele epileptice apar cel mai adesea la copii si, de cele mai multe ori acestea nu sunt insotite de vreo forma de retard mental sau alta afectiune mentala.



  Cauzele aparitiei epilepsiei

  De cele mai multe ori, epilepsia are cauze necunoscute dar, anumite traumatisme sau afectiuni pot declansa crize epileptice. Traumatisme ale capului, unele boli infectioase ale copilariei, tulburari ale functionarii normale ale creierului, tumori sau hematoame ale creierului, intoxicatii cu plumb sau alcool pot declansa crize epileptice care vor disparea in momentul tratarii afectiunilor care le-au declansat.




  Tipuri de epilepsie

1. Epilepsia cu convulsii localizate intr-un anumit loc al creierului si care afecteaza starea de constienta, o parte a corpului  sau care progreseaza, afectant tot corpul.

2. Epilepsia cu convulsii generalizate care afecteaza tot corpul fara a se putea stabili locul de origine a convulsiilor.



 Epilepsia de tip absenta-petit mal

 Exista si o forma de epilepsie de tip absenta -  petit mal care se intalneste doar la copii si foarte rar la persoane mai mari de 20 de ani. Aceasta este o forma de epilepsie cu crize generalizate neconvulsive.

  Aceasta forma de epilepsie se caracterizeaza prin pierderea brusca a constientei si blocarea a orice alta activitate motorie pentru cateva secunde. Copilul ramane nemiscat, cu ochii ficsi, privind in gol, fara sa mai schiteze nici un gest, nu mai vorbeste, scapa obiectele din mana, nu mai respira si devine palid la fata. Singurele miscari care pot aparea sunt unele miscari automate a buzelor sau a limbii sau clipitul ritmic al pleoapelor. Dupa cateva secunde copilul isi reia activitatile fara sa isi dea seama ca s-a intamplat ceva si fara sa isi aminteasca nimic.




Alimentatie, vitamine si minerale care se administreaza in tratarea epilepsiei de tip absenta

  Din alimentatia persoanelor care sufera de epilepsie trebuiesc eliminate alimente precum alcoolul, cafeaua, sarea lichidele in exces.
  Se vor consuma ceaiuri din frunze de portocal, cretisoara, dragaica, cimbru sau vasc, cate 2-3 cani pe zi.

  Ca si tratament extern se vor aplica cataplasme cu argila pe ceafa, coloana vertebrala si pe partea inferioara a abdomenului.

  Exista situatii in care s-a constatat o legatura intre aparitia epilepsiei si unele carente nutrtionale. Astfel, lipsa mare de acid folic (B9) favorizeaza crizele epileptice. Se administreaza, sub supravegherea medicului, 400mcg pana la 5 mg pe zi la adulti. Alte vitamine si minerale care se administreaza pentru a controla aceste crize si pentru a ajuta la derularea normala a activitatii creierului sunt: vitamina e, tiamina, vitamina B6, zincul, magneziul, seleniul, orotatul de litiu (cate 150 mg pe zi, timp de 5 zile pe saptamana cate o luna, apoi 3 zile pe saptamana).

  Se administreaza ulei de peste conform prescriptiei medicului sau prospectului, care este indicat in mod deosebit copiilor , dar si persoanelor adulte, pentru a-si regla activitatea sistemului nervos.

  La copiii care sufera de epilepsia de tip absenta se poate folosi si izoterapia secventiala.





Remedii homeopate in tratarea epilepsiei de tip petit mal-tip absenta

  Dintre remediile homeopate, se administreaza remedii precum: medorrhinum, hyosciamus niger, cicuta virosa.

  Dintre aceste remedii homeopate, cicuta virosa este cel mai des folosit, fiind de un real folos in tratarea micului rau epileptic- epilepsia de tip absenta, eclampsii, meningite, tetanos, spasme faringiene, esofagiene. Convulsiile care sunt tratate de cicuta virosa pot fi: tonice, clonice epileptiforme care apar mai ales noaptea si sunt precedate de o stare de teama intensa. Fata este congestionata, privirea este fixa, pupilele sunt dilatate, iar ceafa este intepenita. A doua zi persoana nu isi mai aminteste nimic.

  Hyosciamus niger este administrat copiilor si adultilor deprimati, speriati, nervosi, dupa o spaima puternica, cu tendinte spasmotice. In cazul copiilor se are in vedere un copil la care nu este dezvoltat suficient sistemul nervos, care este dezordonat, confuz, certaret, suparat pe lume, cu multe frici, cu stari de delir.