Gulia, mai putin cunoscuta si folosita are cateva proprietati care va vor determina sa o introduceti in meniul zilnic al vostru dar mai ales in cel al copiilor vostri.
Gulia contine vitamina c intr-o cantitate mai mare decat portocalele.
Ea are un continut ridicat si de calciu 3% din doza zilnica recomandata.
Vitamine si minerale continute de gulie
- Vitamina A 1% din dzr,
- Vitamina C 14% dzr,
- Calciu 3% dzr,
- Fier 3% dzr,
- Magneziu si fosfor6%,
- Potasiu14% dzr,
- Colina 16, 6 mg,
- Proteine 5%
Contine unele substante care au efecte anticancerigene si antiinflamatoare.
Gulia contine antioxidanti puternici care ajuta in mentinerea sanatatii pielii si a mucoaselor, a dintilor si gingiilor.
Datorita cantitatii mari de vitamina c, gulia ajuta in mentinerea sanatatii sistemului imunitar dar si a pielii in special a celei ridate.
Proprietatile guliei
- ajuta in cure de slabire avand o cantitate mare de apa,
- ajuta in caz de aciditate gastrica,
- astm,
- ajuta la scaderea colesterolului datorita fosforului alaturi de mere consumandu-se sub forma de suc-potasiul pe care il contine ajuta in mentinerea sanatatii inimii,
- ajuta in caz de indigestie,
- are efecte de energizare a muschilor si nervilor,
- in caz de probleme la prostata sau cancer de colon se consuma o cana de suc proaspat pe zi.
Gulia contine antioxidanti care ajuta in lupta cu aceste afectiuni grave.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu