Efectul antiinflamator al uleiului de migdale

Efectul-antiinflamator-al-uleiului-de-migdale
Efectul antiinflamator al uleiului de migdale


  Alaturi de utilizarile sale in cosmetica, uleiul de migdale este folosit si pentru efectul sau antiinflamator.




  Migdalele sunt bogate in magneziu, fosfor, cupru, arginina si unele substante cu efecte de scadere a colesterolului, a inflamatiei si a glucozei din sange, proteine si tocoferol.



  Consumul regulat de ulei de migdale sau de migdale ca atare, ajuta in tratarea diferitelor afectiuni care influenteaza sanatatea populatiei actuale: diabet, obezitate, colesterol marit, inflamatii datorate stresului oxidativ.

  Uleiul de migdale este folosit in indepartarea flegmei din gat si in afectiuni pulmonare. Se consuma de 3-4 ori pe zi cate o lingurita de ulei de migdale.

  Uleiul de migdale este un tratament excelent in tratarea durerilor si infectiilor urechilor. Se picura 5-6 picaturi in urechea afectata si se acopera cu un dop de vata, lasandu-se pana a doua zi. Daca apare o durere a urechii din cauza curentului sau a reumatismului trebuie  picurata aceeasi cantitate de ulei de migdale intai intr-o ureche si apoi, a doua zi in cealalta ureche, clatind urechea dupa alte cateva zile.

  Consumul de ulei de migdale ajuta la cresterea imunitatii si la protejarea ficatului.

  Sistemul digestiv se bucura si el de beneficiile oferite de uleiul de migdale. Acesta ajuta la ameliorarea simptomelor colonului iritat, imbunatateste tranzitul intestinal, fiind adaugat in meniul persoanelor care sufera de cancer de colon. Se adauga cateva picaturi de ulei de migdale in sucuri sau lapte sau milk-shake-uri.

  Daca suferiti de abcese sau cosuri suprainfectate, uleiul de migdale este excelent. El racoreste si atenueaza durerea. Tot acest ulei este utilizat in tratarea eczemei si psoriazisului.

  Desi, de cele mai multe ori se recomanda consumarea migdalelor crude, noi cercetari au demonstrat ca uleiul de migdale sau migdalele usor prajite si sarate isi pastreaza proprietatile sale curative. Totusi, prajirea migdalelor duce la o scadere a concentratiei de vitamina E, scazand concentratia de tocoferol absorbita de organism.

  Consumul de migdale ca si snack, scade pofta de mancare si nu duce la o crestere a greutatii corporale.

  O atentie deosebita trebuie data consumului de migdale de catre persoane care sunt alergice la fructe oleaginoase precum alunele, nucile sau migdalele.

  Masajul efectuat cu ulei de migdale ajuta la atenuarea durerii musculare si la relaxare. Trateaza retelele de vene sub forma de panza de paianjan si ajuta la cicatrizarea mai rapida a ranilor.

  Vergeturile dispar daca se efectueaza zilnic masaje a zonei afectate.

  Consumul de migdale este important in perioada de sarcina deoarece acestea au un continut important de acid folic.

Comentarii