Lipsiti de energie- consumati floarea-soarelui

  Sunteti lipsiti de energie, nutritionistii va propun sa consumati floarea-soarelui sub forma de ulei sau seminte, care sunt o bomba de energie prin cantitatile importante de nutrienti.


  Floarea soarelui este bogata in acizi grasi esentiali, vitaminele A, E, D, B, K si minerale precum: Zinc, Seleniu, Fier, Calciu, Mangan, Potasiu, Fosfor.

  Aceasta este o sursa importanta de proteine, aproximativ 25 %.

  Cantitatea importanta de acizi grasi esentiali si complexul de vitamine B ajuta in mentinerea sanatatii glandelor suprarenale responsabile cu nivelul de energie a organismului.

  Floarea-soarelui contine acid linoleic, un compus care nu poate fi sintetizat de catre organism. Acesta asigura sanatatea membranelor celulare si ajuta la eliminarea colesterolului, fiind mai eficient decat uleiul de masline. 

  Necesarul pentru a va revigora organismul este de cate un pumn, doi pe zi de seminte de floarea-soarelui sau se pot adauga in salate sau cereale.

  Aceasta planta contine o cantitate importanta de colina, o substanta importanta pentru creierul in dezvoltare a copiilor si in caz de memorie slaba si lipsa de concentrare la adulti. Colina nu poate fi sintetizata de catre organism fiind necesar un aport extern.

  Proprietatile semintelor si uleiului de floarea-soarelui

-ajuta la mentinerea sanatatii splinei, pancreasului si ficatului. Este un aliment care incalzeste organismul.

-ajuta in tratarea afectiunilor cardiovasculare prin eliminarea din organism a colesterolului,

-are efect diuretic,

-are proprietati expectorante ajutand in bronsite, laringite, pneumonii, raceli, gripe,

-ajuta in caz de dermatita si piele uscata care se descuameaza prin aplicatii locale,

-daca aveti pielea uscata sau unghiile vi se exfoliaza aplicati timp 2 saptamani putin ulei de floarea-soarelui pe antebratul drept.

-este eficienta in tratarea constipatiei,

-in cosmetica este folosit ca inlocuitor al uleiului de masline, in creme,sau uleiuri pentru plaja.

-ajuta in caz de iritatii de scutec. Se maseaza zona iritata cu ulei de floarea-soarelui caldut si se lasa sa intre in piele,

-este un puternic antioxidant.

  Cand trebuie sa consumam seminte sau ulei de floarea-soarelui

-cand avem alergii,

-cand avem o scadere de energie dupa-amiaza,

-cand suferim de oboseala cronica,

-cand avem cateva kilograme in plus,

-cand avem colesterolul marit,

-cand suferim de schimbari bruste de dispozitie,

-cand ne trezim greu dimineata,

-cand avem o senzatie constanta de foame,

-cand suferim de stres,

-cand avem probleme cu somnul.

  Cu ulei de floarea-soarelui putem face o cura de dezintoxicare similara celei cu ulei de masline. Se clateste gura, dimineata, inainte de masa. Se mentine in gura timp de 10 minute dupa care se scuipa. Se elimina bacteriile daunatoare care sunt prezente in gura. Se face o cura de o saptamana.

  Atentie, uleiul de floarea-soarelui nu este ideal la prajit deoarece emana substante toxice la o temperatura mai mica decat cea optima pentru prajire.

  

Comentarii