Soiurile de orez si proprietatile lor

  Orezul este un aliment care este din ce in ce mai des folosit, fiind usor de digerat. Acesta contine Cupru, Fier, Iod, Mangan, Nichel si Zinc.


  Orezul alb, decorticat si albit este un orez care nu mai are aceleasi calitati precum cel nealterat prin diferite procedee de albire si glasare. Acesta poate produce constipatie si obezitate.
  Combate diareea daca este consumat fiert al dente, fara nimic adaugat.

  Spre deosebire de cel alb, orezul brun isi pastreaza toate proprietatile:

-se digera usor,

-are efect energizant,

-ajuta la intarirea gingiilor,

-este benefic sistemului nervos, ajutand la producerea serotoninei, hormonul fericirii, ajutandu-va daca suferiti de stres,

-este de ajutor creierului, oferindu-i glucide treptat, fiind un aliment care contine carbohidrati cu absorbtie lenta,

-aceeasi proprietate a orezului brun previne diabetul, mentinand un indice glicemic normal.

  Dintre cereale, orezul este cel care este cel mai putin alergenic.

  Soiuri de orez si proprietatile lor

-orezul cu bobul scurt, este recomandat sa se consume iarna deoarece are proprietatea de a incalzi organe precum splina sau ficatul care functioneaza mai bine in asemenea conditii,

-orezul cu bobul lung, este recomandat sa se foloseasca vara deoarece are proprietatea de a racori organismul,

-orezul basmati este de ajutor persoanelor care doresc sa slabeasca si celor care au un surplus de lichide in organism. Acesta ajuta la eliminarea secretiilor nazale si a mucusului, ajutand la curatarea sistemului respirator.











Comentarii