Oul de prepelita-un super aliment

  

Oul de prepelita-un super aliment
 






  Desi mai mic decat oul de gaina, oul de prepelita contine anumite minerale si vitamine in cantitati aproape duble.

  Minerale cu o importanta deosebita pentru un organism in dezvoltare ca cel al copiilor precum Fierul sau Fosforul se regasesc in oul de prepelita intr-o cantitate de aproximativ 6 ori mai mare decat ca in oul de gaina.


  Alte vitamine si minerale care se regasesc in oul de prepelita in cantitati importante sunt: vitaminele din complexul de B-uri, vitaminele A, E, D si mineralele: Calciu, Zinc, Sulf si Potasiu.

  Dupa cum se observa din compozitia sa, oul de prepelita sustine dezvoltarea sanatoasa a sistemului osos, al celui nervos si al celui circulator a copiilor si nu numai.

  Efectele benefice ale oului de prepelita


-revigoreaza organismul,

-regleaza tensiunea, avand efect  de scadere a hipertensiunii,

-regleaza digestia si respiratia,

-regleaza activitatea sistemului nervos, a celui limfatic si a celui imunitar,


-aduce numeroase beneficii atat mamei, cat si bebelusului, atat in perioada de sarcina, cat si in cea post-natala,

-ajuta la formarea de neuroni noi la copii, ajutand la marirea capacitatii de concentrare si la dezvoltarea intelectului,

-previne imbatranirea,

-ajuta la oprirea caderii parului si la regenerarea acestuia,

-in cosmetica, oul de prepelita este folosit in cazul tenurilor uscate, ridate sau imbatranite, alaturi de alte ingrediente,

-are efecte deosebite in tratarea astmului bronsic si a simptomelor alergiei precum eczema si rinita alergica,

-este folosit inca din antichitate in tratarea disfunctiilor sexuale.

-ajuta in carentele de calciu si anemii feriprive a copiilor si a femeilor aflate in perioada de menopauza.

  Tratamente pe baza de oua de prepelita


  Cu acest aliment deosebit se pot face cure, in functie de varsta si de natura problemei de sanatate ce se vrea tratata. Astfel:

-copii intre 8 si 10 ani pot face o cura de 3 oua pe zi, timp de 30 de zile,

-copii intre 11 si 14 ani pot face o cura de 3 oua pe zi, timp de 35 de zile,

-iar adultii pot consuma 3 zile cate 2 oua pe zi, apoi alte 3 zile cate 3 oua pe zi, alte 3 zile cate 4 oua pe zi si o ultima parte de 3 zile de cate 5 oua pe zi sau,

-9 zile cate 6 oua pe zi cu pauza de 10 zile dupa care se mai consuma inca 9 zile cate 6 oua pe zi.

-in caz de carenta de calciu sau alte minerale sau vitamine, oul de prepelita poate fi consumat crud simplu sau adaugat in sucuri sau branza de vaci, in special la copii. 

-o alta varianta de consum, se scoate continutul, coaja se lasa la uscat si se striveste, facandu-se o pulbere care va fi consumata cu un aport de suc de lamaie sau fructe de padure, cu un continut bogat de vitamina C care ajuta la absorbtia mai buna a acestor minerale.

-in caz de eczeme alergice, se vor unge eczemele cu galbenusul unui ou de prepelita,

-pentru a stopa caderea parului sau pentru a-l regenera, se va face o masca din 5 galbenusuri, o fiola de laptisor de matca, o lingura de miere si cateva grame de drojdie de bere care se lasa pana a doua zi. A doua zi sau seara se va unge parul si se va face un masaj cu aceasta pasta rezultata si se va lasa cateva ore sau, daca se aplica seara, se va lasa peste noapte, acoperindu-se capul cu o punga si un prosop. A doua zi se va spala. Se repeta acest procedeu cateva zile la rand.



-pentru tratarea tenurilor uscate, ridate sau imbatranite se va adauga cate un ou de prepelita in iaurt sau miere cu care se va masa fata si se va lasa sa actioneze 30 de minute dupa care se va clati cu apa calduta. Se poate aplica si simplu, lasandu-se la fel sa actioneze dupa care se clateste. Se poate lasa si peste noapte.

  Atentie la cafea si la alcool, deoarece acestea reduc eficacitatea oualelor cu aproape 50 %.