5 tratamente impotriva hipotensiunii

       Hipotensiunea este o boala tacuta care poate da mari batai de cap prin acea senzatie de parca nu functionezi la capacitatea ta maxima. Simptomele, desi nu sunt foarte grave, afecteaza calitatea vietii zilnice.

     Se considera hipotensiune o tensiune mai mica decat 10/6. Ea poate fi  cauzata de unele boli endocrine sau cardio-vasculare dar si de o alimentatie defectuoasa.


     Principalele tratamente sunt oferite de:

1. drojdia de bere,
2. ginkgo biloba,
3. laptisorul de matca,
4. rozmarin,
5. alge marine

    

      Drojdia de bere

   Drojdia de bere regleaza metabolismul, sistemul nervos si pe cel cardio-vascular. Este sursa cea mai bogata de vitamine din complexul de B-uri, vitamina E, vitamina D, minerale, toti acizii grasi aminati dintre care mentionez acidul glutamic ce amelioreaza lipsa de concentrare si oboseala care apare in cazul hipotensivilor si proteine .

      Ginkgo biloba

   Aceasta planta medicinala este preferata mea. O iau de ceva timp si se vad rezultatele. O parte din simptomele hipotensiunii s-au atenuat. Ea imbunatateste circulatia sanguina periferica si, cu precadere, cea cerebrala. Asa dispar acele momente in care ai senzatia ca nu ai mintea limpede, ca esti obosit chiar de cand te-ai trezit si parca frigul de afara  nu il mai simti asa de tare. Memoria ti se imbunatateste si parca si vederea este mai clara.
   Pe langa aceste efecte asupra simptomelor hipotensiunii arteriale, ginkgo biloba, prin efectul sau antioxidant puternic intareste sistemul imunitar.

      Laptisorul de matca

     Laptisorul de matca are in compozitia sa cantitati importante de vitamine (B-uri) , minerale, enzime si hormoni. Este folosit pentru caderile de energie, stres, oboseala cronica. Este un stimulent puternic a tuturor sistemelor organismului, scade colesterolul, imbunatateste memoria si este un adjuvant in tratarea anemiei. Tratamentul cu laptisor de matca se tine 10-15 zile, de 3 ori pe zi, inainte de masa. Pentru copii se poate administra in combinatie cu miere, chiar si in scop profilactic.

    Rozmarinul

    Este cunoscut mai mult ca si condiment dar ascunde o multime de calitati medicinale. Este bogat in flavonoide si taninuri, rasini si saponine.       
    Normalizeaza functionarea sistemului cardio-vascular, tensiunea arteriala, reduce colesterolul. Pentru a avea efectul dorit tratamentul se tine macar cateva saptamani conform prospectului producatorului.

    Algele marine

    Dintre speciile de alge cunoscute, algele rosii sunt cele care cresc rezinstenta vaselor de sange si stimuleaza circulatia. Acestea contin saruri minerale, proteine, vitamina B12 intr-o cantitate considerabila si care, la randul ei contine cobalt, mineral vital din compozitia globulelor rosii, zinc, fier acizi grasi esentiali.

    Algele marine reduc colesterolul si previn accidentele vasculare. 

    O alta categorie de alge sunt bogate in iod, mineral care trateaza hipotiroidismul, o boala care poate cauza hipotensiune arteriala.













Comentarii