Plante si alimente contra caderii parului

         
    Caderea parului este un subiect sensibil. Orice persoana care se confrunta cu aceasta problema intra in panica si procedeaza la folosirea unor tratamente care poate nu corespund problemei. Caderea parului este, de fapt, un simptom. Este modul prin care corpul ne anunta ca au aparut unele probleme in buna functionare a lui. Astfel, pe langa tratamentul simptomatic a caderii parului trebuie sa consultam si un medic specialist care sa diagnosticheze adevarata boala care sta la baza caderii parului.




       Propolisul sub forma de tinctura se poate adauga intr-o cana cu apa calda si se toarna pe par dupa ce acesta a fost spalat. Se lasa cateva minute, cat ne relaxam putin in cada, dupa care se clateste. Se poate face un masaj usor al scalpului cat timp lasam tinctura sa-si faca efectul. Tot un produs apicol care este folositor contra caderii parului este si laptisorul de matca, bogat in proteine. O alta sursa de proteine folositoare parului este laptele. Se spala parul si apoi se clateste parul cu o cana de lapte, se lasa sa actioneze 20 minute si se clateste.


      Uleiurile esentiale care ajuta la revigorarea parului se impart in uleiuri tonice, care ajuta la intensificarea circulatiei sangvine capilare, precum lavanda (are efect tonic,antiseptic si antiinflamator) si rozmarinul (10 picaturi) si uleiuri antifungice care ajuta cand caderea parului se datoreaza unei micoze, mai pe romaneste, ciuperci. Din aceasta ultima categorie face parte uleiul de galbenele, cu rol antimicotic si antiinflamator. In loc de uleiuri esentiale aceste plante pot fi folosite si sub forma de sampoane, ceaiuri concentrate.



  Alte plante care opresc caderea parului:



- coada soricelului, se face un ceai concentrat cu care se clateste parul.



- ceaiul concentrat de urzici sau sub forma de sampon 



- busuioc sub forma de ceai sau tinctura adaugat la ultima apa de clatire.



- cimbrul, urzicile sau salcia curata pielea capului de matreata care imbacseste parul si nu-l lasa sa respire si astfel poate cadea.



- arnica regenereaza parul,



- ceaiul de tei este indicat pentru stimularea cresterii firului de par,



- ienuparul si patrunjelul sunt indicate si ele contra caderii parului. In special, patrunjelul contine o cantitate mare de vitamina C.



  Berea care are in structura ei complexul de vitamine B si hamei, tonifica radacina parului.





    In cazul parului gras, desi primul impuls este de a-l spala cat mai des, trebuie sa va abtineti si sa-l spalati de putine ori 1,2 pe saptamana, maxim.



    Alimente indicate tratarii caderii parului: capsuni, mere, sparanghel, spanac, mazare, in general orice fruct si leguma proaspata, precum si drojdie de bere.



   Alimente contraindicate: grasimi saturate, conserve, mancare fast-food.



   Un rezultat multumitor il da si otetul. Se clateste parul proaspat spalat cu otet. Nu va speriati de miros, acesta dispare cand se usuca parul si ii confera stralucire si dezinfecteaza pielea capului.